Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
UKRATKO
Splitski škver dobio posao na gradnji brana u Veneciji vrijedan oko 50 mil. eura

Splitski škver dobio posao na gradnji brana u Veneciji vrijedan oko 50 mil. eura

Brodograđevna industrija Split d. d. dobila je još jedan vrijedni projekt koji ovu tvrtku uvrštava u red onih koje su se nakon privatizacije uspjele snaći na zahtjevnom svjetskom tržištu i opstati krizi i recesiji unatoč. Riječ je o projektu gradnje 20 čeličnih vrata koja će se instalirati na prolazu Chioggia.Projekt je vrijedan oko 50 milijuna eura.

Škver je nedavno dobio posao na izgradnji 21 čeličnih vrata koja će biti instalirana na prolazu Malamocco. Splićani će tako graditi brane za dva od ukupno tri prolaza koji kroz lagunu vode prema Veneciji. Brane se postavljaju kako bi se napokon Venecija oslobodila plime koja je odavno počela nagrizati njezine temelje. Brane će zaustaviti prodor plime i tako spasiti ovaj povijesni grad od prodora mora i poplavljivanja.
Ovim odlukom talijanskog arhitektonsko-građevinskog konzorcija “Venezia Nuova“ Brodosplit je, hvale se njegovi čelnici, potvrđen kao najbolji ponuditelj i službeno izabran za graditelja čeličnih vrata dvaju prolaza.
– Uz ranije dobivenu izgradnju brana za lagunu Malamocco, sada smo izabrani i za gradnju brana lagune Chioggia. S ovim projektima dokazujemo da smo konkurentni i kvalitetni u međunarodnim relacijama i da je splitski škver u mogućnosti izgraditi uz brodove i vrlo složene i zahtjevne čelične konstrukcije, istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.
Ugovori će, kako je najavio investitor investitor biti potpisani sredinom 12. mjeseca, a radovi na izgradnji trebali bi započeti već početkom 2015. godine.
„Unatoč vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji ponuda Brodosplita za lagunu Chioggia ocijenjena je najboljom. Ovim iskorakom u off shore projekte, Brodosplit se pozicionira na tržištu koje ima veću dodanu vrijednost, te kao takav stječe neophodne reference za slijedeće slične projekte. Oba projekta koja će odraditi Brodosplit obuhvaćaju preko 12.000 tona ugrađenog čelika ukupne vrijednosti sa radovima i logistikom oko 50 milijuna eura”, priopćili su iz Brodosplita.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI