Neovisni novinarski portal
13.5.2021.
POLITIKA
Ilustracija

SDP:
Pozivamo gospođu Grabar Kitarović da hrvatsku zastavu vrati gdje i pripada

Ilustracija
Ovu zastavu Josipa Rimac je poklonila Kolindi Grabar Kitarović i rekla joj 'neka TO visi na Pantovčaku - Kninska tvrđava 5. kolovoza 2014. (Foto: H. Pavić)

Ovu zastavu Josipa Rimac je poklonila Kolindi Grabar Kitarović i rekla joj ‘neka TO visi na Pantovčaku – Kninska tvrđava 5. kolovoza 2014. (Foto: H. Pavić)

Kako je poznato, kninska gradonačelnica Josipa Rimac (HDZ) je prošli tjedan u Vodicama poklonila veliku hrvatsku zastavu s kninske tvrđave Kolindi Grabar Kitarović, HDZ-ovoj pretendentici za predsjedničku fotelju na Pantovčaku. Dogodilo se to na tzv. motivacijskom skupu političke partije HDZ-a u vodičkoj kinodvorani, a koji je bio zatvoren za građanstvo i predstavnike javnih glasila. S obzirom na veliku simboličku snagu zastave s kninske tvrđave, ovaj čin je mnogima izgledao kao svojevrsna privatizacija državnih simbola, pa nije trebalo dugo čekati na reakcije javnosti, posebice HDZ-ovih tzv. političih oponenata. Jedna takva u vidu priopćenja stiže iz šibensko-kninskog SDP-a.

Ivan Klarin o zastavi

Ivan Klarin o zastavi

– Način političke bahatosti u režiji Josipe Rimac već je svima u našoj županiji vrlo dobro poznat. Stoga nas ne čudi sto je gradonačelnica Knina i ovaj put prisvojila nešto sto ne pripada njoj, već svim građanima Knina. Hrvatska zastava s kninske tvrđave simbol je junaštva u Domovinskom ratu, a ne nikakav politički suvenir HDZ-a. Za taj stijeg borili su se mnogi, danas pripadnici svih političkih opcija, a ne samo HDZ-a – kaže Ivan Klarin, predsjednik ŽO SDP Šibensko-kninske županije.
– Zastava s kninske tvrđave nije imovina ni Josipe Rimac, ni Hrvatske demokratske zajednice, već je tu zastavu platio ili Grad Knin ili Ministarstvo obrane. S obzirom da gradonačelnica Knina poklanja ono što joj ne pripada, javno pozivamo gospođu Kolindu Grabar Kitarović da hrvatsku zastavu vrati na mjesto gdje i pripada, a to je Kninski muzej. Zastava nije i ne smije postati politički suvenir bilo koje političke opcije jer se hrvatska zastava ne smije skidati po potrebi. Skidanjem zastave s kninske tvrđave omalovažava se simbol hrvatske državnosti i obeščašćuje Domovinski rat – zaključuje Klarin, SDP-ov saborski zastupnik.
Dvije akterice primopredaje hrvatske zastave s kninske tvrđave

Dvije akterice primopredaje hrvatske zastave s kninske tvrđave

 

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI