Neovisni novinarski portal
3.8.2021.
POLITIKA
Radimir Čačić u Osijeku: Snage i sposobnosti u ovoj Vladi nema!

Radimir Čačić u Osijeku:
Snage i sposobnosti u ovoj Vladi nema!

Čačićevi Reformisti osnovali su podružnicu i u Osijeku te najavili obnovu ne samo gospodarstva, nego i morala, odnosno borbu" protiv svih oblika moralne izopačenosti"

Radimir-Čačić

Narodna stranka – Reformisti grana svoju krošnju pripremajući se za prvu izbornu utakmicu, pa je, tako, danas dobila i svoju podružnicu u Osijeku. Bila je to prilika i da predsjednik stranke, Radimir Čačić, kaže što misli o stanju u Hrvatskoj i o svojim bivšim kolegama u hrvatskoj Vladi. Politika nije poezija, pa ako imate dobru ideju, imate dobru pjesmu. Treba imati ideje, ali i sposobnosti. A snage i sposobnosti u ovoj Vladi nema – tvrdi Čačić, potvrđujući kako je negativno izvješće Europske komisije o stanju u Hrvatskoj apsolutno točno.

Što se „Reformista“ tiče, reforme su hrvatski imperativ.  Hrvatska sa svojim posrnulim gospodarstvom nije izuzetak na globalnoj europskoj, pa ni svjetskoj sceni, smatra Čačić, jer su temelji gospodarskog i socijalnog statusa pojedinca svugdje uzdrmani. Ali, u Hrvatskoj je to stanje izrazito naglašeno, pa se objektivno čini kao da su se građani svojim standardom vratili u 80-te. Treba valorizirati rad svakog pojedinca kako se više ne bi događalo da oni koji nemaju odgovornosti za preuzete obveze zauzimaju značajne pozicije na kojima bi trebali biti najkvalitetniji i najodgovorniji. Čačić drži da je vrijeme da se rad svakog pojedinca ocjenjuje i mjeri, kako bi znali tko su oni što svoje obveze ne ispunjavaju i pokazali im izlazna vrata, a na ta mjesta postavljali nove, kvalitetne i obrazovane kadrove koji su jedina šansa za izlazak iz krize.

Osvrnuo se i na izmjene izbornog zakona te konstatirao kako razumije SDP-ovo zagovaranje ukidanja nositelja izbornih lista, jer njihov predsjednik Zoran Milanović svakako nije najpogodnija osoba za taj status s obzirom da kao nositelj liste stranci ne bi donio glasove biračkog tijela. A šta se preferencijskog glasovanja tiče, veli Radimir Čačić, za to su se Reformisti zalagali i prije SDP-ova prijedloga.

Novoizabrani osječki čelnik „Reformista“ Branko Pek, inače predsjednik Zajednice povratnika Osječko –baranjske županije, znakovito je poručio kako se ova stranka neće boriti samo za obnovu posrnulog gospodarstva nego i „protiv svih oblika moralne izopačenosti“ (!?)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI