Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
IZDVOJENO
Klub mladih Enter: poludnevni boravak za besplatno videoigranje, surfanje i zabavno učenje

Klub mladih Enter:
poludnevni boravak za besplatno videoigranje, surfanje i zabavno učenje

logo

Od sad pa nadalje mladi Šibenčani imaju priliku na dva mjesta u gradu od ponedjeljka do petka besplatno koristiti se računalima, internetom, igrati video i društvene igrice, a usput i sudjelovati na više različitih radionica na kojima bi mogli steći nova saznanja.

Tako javljaju dvije šibenske udruge: Šibenska udruga mladih, koja u Šibeniku već niz godina provodi razne programe za mlade te se osoboto brine o zaštiti životinja, te Mladi u EU, udruga znakovitog imena koja je osnovana nešto ranije nego li je Hrvatska postala dijelom EU-e. Evo što kažu o programu Klub mladih Enter, nazvanog po značajnoj tipci na računalnoj tipkovnici.
– Udruga mladih „Mladi u EU“ u partnerstvu s Šibenskom udrugom mladih u sklopu projekta Klub mladih ”ENTER” organizira poludnevni boravak za mlade. Poludnevni boravak biti će otvoren od ponedjeljka do petka u vremenu od 09:00 do 13:00 sati u prostoru Udruge mladih „Mladi u EU“ (Kralja Zvonimira 42) ,te od ponedjeljka do petka u vremenu od 15:00 do 19:00 sati u prostoru Šibenske udruge mladih (Stjepana Radića 24). Kroz poludnevni boravak za mlade, mladima će se pružati besplatno korištenje Wi-Fi Interneta, računala, besplatan ispis za potrebe učenika i studenata, igranje društvenih igara te video igrica – najavljuje Živana Junaković iz udruge Mladi u EU.
No uz navedene zabavne aktivnosti, provodit će se i one kroz koje će moću učiti osnove zanimanja DJ-a, kako sudjelovati u debatama, kako glumiti,  na koji način zaštititi životinje, skuhati vegetarijanski ručak itd.
K.M.-ENTER1-294x300– Informativne i edukativne aktivnosti uključiti će sljedeće teme: ”Informiranje i prava mladih”, ”Uključi se i ti”, ”Zajedno do posla”, ”Nasilje i ovisnost su OUT”, a zabavne aktivnosti uključuju radionice kao što su „Mozgozemska“ – aktivnost debatnog kluba, „Kreativna radionica“, „Dramska radionica“, „DJ radionica“ – radionica glazbene produkcije , „Šibenski prijatelji“ – radionica zaštite i prava životinja, „Vegaonica“ – radionica vegetarijanske prehrane – napominje Ivan Buvinić iz Šibenske udruge mladih.
Kako kažu nadalje, ‘uz svakodnevnu aktivnost informiranja i savjetovanja u prostorijama Kluba’, organizirati će se dvije javne rasprave tijekom provedbe projekta u Gradskoj knjižnici Šibenik o informiranosti mladih i njihovim pravima na koju će biti pozvani predstavnici lokalne vlasti zadužene za mlade, predstavnici mladih iz različitih udruga te članovi Savjeta mladih i Studentskog zbora.
– Cilj projekta je na kvalitetan, edukativan, zabavan, informativan i preventivan način organizirati mladima s područja grada Šibenika provođenje slobodnog vremena, potaknuti ih na aktivno volonterstvo te angažman kroz različite planirane aktivnosti. Uz kvalitetan sadržaj i aktivnosti mladima želimo omogućiti prostor za kreativno izražavanje te realizaciju vlastitih ideja. Projekt je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih – kažu.
Za sve zainteresirane koji žele sudjelovati u ovim programimama, voditelji projekta ističu ostavljaju svoje kontakte:
Živana Junaković, mob: 097 778 779 1 (Udruga mladih „Mladi u EU“), e-mail: info@mladi-eu.hr
Ivan Buvinić, mob: 097 709 632 3 (Šibenska udruga mladih),
e-mail: sibenska.udruga.mladih@gmail.com
Zvonimira Bralić: mob: 0958091925 (Šibenska udruga mladih),
e-mail: sibenska.udruga.mladih@gmail.com

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI