Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
POLITIKA
Ivan Rude (Foto: Šibenik.IN)

Šibenski odvjetnik Ivan Rude ulazi u utrku za Pantovčak:
‘Sve se može kad ne ovisite o politici’

Ivan Rude (Foto: Šibenik.IN)

Rude je medijima danas poslao pismo kojim i službeno najavljuje kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske.

Ivan Rude (Foto: Šibenik.IN)

Ivan Rude (Foto: Šibenik.IN)

Dva dana nakon što mu je Ozren Matijašević, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske, dao potporu, a uz podršku radnika brodogradilišta Nauta Lamjana, Autotransporta Šibenik i Imunološkog zavoda u Zagrebu, šibenski odvjetnik i stečajni upravitelj Ivan Rude danas je obznanio da će se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske.
Njegovo pismo, koje je danas proslijedio medijima, glasi ovako:
Dragi prijatelji, sadašnji i bivši kolege, svi vi koji me danima pozivate da prihvatim kandidaturu,
od srca vam zahvaljujem na poštovanju i povjerenju koje ste mi ukazali. Vaša vjera u mene o kojoj danima čitam doista mi laska, no istovremeno nameće i veliku, naglašavam, veliku odgovornost. Lijepo je dobiti javnu potvrdu da ste nekome pomogli, ali doista nisam uradio ništa više od onoga što ljudi kojima sam bio na čelu i zaslužuju. Trudio sam se biti korektan čovjek i svima dati priliku, nadu i mogućnost da se svojim radom izbore za ljudski dignitet, te osiguraju egzistenciju sebi i svojim obiteljima. Svemu što sam radio u životu pristupao sam ozbiljno, pa sam tako ozbiljno i odgovorno promišljao i o vašem pozivu da prihvatim kandidaturu za Predsjednika Republike Hrvatske. Velika je to odgovornost, no nikada nisam bježao od odgovornosti pa, s poštovanjem prema vama, prihvaćam vašu inicijativu da se kandidiram za Predsjednika Republike Hrvatske.
Hrvatska je u nezavidnoj situaciji, a radnici nisu nikada bili više obespravljeni nego su danas. Nema poštovanja i suosjećanja prema ljudima i rezultate takvog ponašanja, nažalost, svi dobro vidimo. Političke elite i svi koji su iz njih proizašli u zadnjih dvadeset godina, ne mogu promijeniti ništa na bolje jer, u pravilu, oni koju su aktivno sudjelovali u stvaranju problema nemaju sposobnost rješavati ih. Za rješavanje problema sasvim sigurno trebaju nam novi, drugačiji ljudi. Vjerujem da ćemo zajedno imati snage s margina izvući baš takve, odgovorne i sposobne ljude, te im povjeriti našu budućnost i budućnost naše djece.
Dvadesetak zadnjih godina od političara slušamo samo opravdanja o tome kako je uvijek netko drugi kriv za nešto što oni nisu napravili, pa i razne alibije kako Predsjednik sa svojim ovlastima ne može baš puno napraviti. Ja vam tvrdim – sve se može kad ne ovisite o politici i političkim strankama. Predsjednik Republike, iako su mu formalne ovlasti prilično skromne, ima najjače ‘oružje’ – može govoriti i svi će ga čuti. Dok velika većina hrvatskih građana ne spava jer ne zna kako platiti nagomilane račune, Predsjednik ne smije dozvoliti spavati političkim elitama, već ih mora natjerati da rade u interesu naroda.
Siguran sam da zajedno možemo pobijediti i našu Hrvatsku napraviti mjestom u kojem ćemo mi i naša djeca pošteno i mirno živjeti.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI