Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
SCENA
Dean Dergić (Zinedin Zidan): Vrijeme krize u bendu je prošlo, vraćamo se u život

Dean Dergić (Zinedin Zidan):
Vrijeme krize u bendu je prošlo, vraćamo se u život

Vokal i gitarist splitskog benda najavljuje večerašnji koncert u Šibeniku.

zinedin zidan

Sa „Pantaganom“ i „Banana Republic“, odnosno s kompletnim albumom „Heroj, a ne huligan“ iz 2008., splitski Zinedin Zidan plesao je nekoliko ljeta na hitoidnim radijskim postajama. Njihova parodija reggae zvuka i iščašeni humor činili su ih drugačijim od ostalih, a dodatnu atrakciju predstavljao je Vjeran Mišurac, novinar HRT-a, za mikrofonom. A onda su utihnuli.
„Vjeran se zbog stanja na HRT-u i kadrovskih promjena morao ozibljnije uhvatiti posla, ja sam imao zdravstvenih problema, a i ostali članovi uhvatili su se svojih projekata. Tako je Zinedin Zidan ušao u stadij hibernacije. Sada su problemi riješeni, kriza je prošla, ja sam se uhvatio mikrofona i krećemo iznova“, rekao nam je Dean Dergić, vokal i gitarist grupe.
O Deanovom zdravstvenom stanju možete više saznati gledajući spot „Monotonija“, koji je prošle godine označio novi život grupe. Također, vidljiva je i promjena u zvuku. „I dalje mi sviramo reggae, ali nikad ustvari nismo bili tipičan reggae bend, koji sluša Marleyja i nosi dredove. Otkad u bendu nemamo klavijaturistu, grupa je prirodno došla do čvršćeg zvuka, tako da smo danas više okrenuti rocku“, kaže Dean.
Zinedin Zidan u novih je scenski život krenuo prošle godine koncertom u Benkovcu. Rade na novim pjesmama, pregovaraju s izdavačima i nadaju se uskoro objevljivanju drugog albuma. Kako trenutno zvuče možete provjeriti večeras (subota, 25. listopad) u šibenskom klubu Kuglana.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI