Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
GOSPODARSTVO / UKRATKO

Zlarin bilježi rast u svim turističkim kategorijama

Vladimir Buneta, predsjednik TZ mjesta Zlarin demantira objavljene podatke o padu broja dolazaka i noćenja turista na ovaj otok te izjavljuje kako Zlarin i dalje bilježi rast u svim kategorijama.

Vladimir Buneta, predsjednik TZ mjesta Zlarin demantira  podatke objavljene u više medija o padu broja dolazaka i noćenja turista na ovaj otok te izjavljuje kako Zlarin i dalje bilježi rast u svim kategorijama.

-U mjesecu srpnju imali smo 19% više dolazaka i 25% više noćenja, dok u kolovozu bilježimo rast od 10% u dolascima, te 4% u noćenjima.
U skladu s povećanjem apartmanskog smještaja u toj kategoriji, očekivano se i dogodio najveći rast – dolasci 38%, noćenja 40%. Od siječnja do kolovoza 2014. godine, ostvaren je rast u dolascima od 23%, a u noćenjima od 27%.
Iako se u odnosu na okruženje radi o relativno malim brojkama, možemo kazati kako je popunjenost smještajnih jedinica u sezoni bila vrlo dobra. Posebno nas veseli pozitivan trend koji je prisutan već nekoliko sezona, stoji na kraju priopćenja kojeg potpisuje Vladimir Buneta.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI