Neovisni novinarski portal
5.3.2024.
GOSPODARSTVO / UKRATKO
Deset hrvatskih brodograđevnih tvrtki na međunarodnom sajmu u Hamburgu

Deset hrvatskih brodograđevnih tvrtki na međunarodnom sajmu u Hamburgu

Hrvatska gospodarska komora i ove godine organizira zajednički nastup hrvatskih tvrtki na najvećem sajmu brodogradnje i prateće industrije SMM 2014. koji se održava od 9. do 12. rujna u Hamburgu, u Njemačkoj.

Na hrvatskom nacionalnom izložbenom prostoru nastupit će deset tvrtki; Adria-Mar, Adria Winch, Brodosplit, Brodotrogir, Hrvatska brodogradnja Jadranbrod, Indimetal, Končar – Generatori i motori, PRIMAT – RD, Tvornica Turbina i Uljanik, koje će ujedno imati priliku i za prezentaciju novih tehnologija i projekata.

Sudjelovanje na velikom sajmu u Hamburgu odlična je prilika za domaće brodograđevne tvrtke da vide gdje su trenutačno sa svojim mogućnostuma, idejama, rezultatima… Velika je stvar što se čak deset velikih domaćih tvrtki u ovo krizno i recesijsko vrijeme udružilo u zajedničkom nastupu kojim će i u praksi potvrditi opredjeljenost za suradnju čega je do sada manjkalo.
Kako ističu u HGK, riječ je o jednom od najvećih međunarodnih sajmova za brodograđevnu i pomorsku industriju u svijetu kojeg su hrvatske tvrtke prepoznale kao priliku za prezentaciju na zahtjevnom svjetskom tržištu, a ovogodišnje teme su: financijski učinci, zaštita okoliša, sigurnosno-obrambene mogućnosti, offshore industrija i zapošljavanje. Sajam će okupiti sve relevantne brodograditelje, brodovlasnike i proizvođače brodske opreme, a na štandu HGK bit će prezentirani hrvatski proizvođači brodske opreme i velika brodogradilišta.
SMM sajam svake godine obara rekorde u svim brojčanim pokazateljima. Na posljednjem sajmu 2012. godine na 87.000 m2 izložbene površine nastupilo je više od dvije tisuće izlagača iz 62 zemlje, a posjetilo ga je preko 50 tisuća posjetitelja. HGK, ovaj sajam kao idealno mjesto za uspostavljanje nove i održavanje dosadašnje suradnje između brodogradilišta, proizvođača brodske opreme i brodara, organizira kontinuirano od 2002. godine.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI