Neovisni novinarski portal
3.8.2021.
KRONIKA 112 / POLITIKA / UKRATKO
‘Koruptivna djela za koja se sumnjiči Marina Lovrić Merzel izazivaju zgražanje i sram kod svakog člana SDP-a’

‘Koruptivna djela za koja se sumnjiči Marina Lovrić Merzel izazivaju zgražanje i sram kod svakog člana SDP-a’

Gradski odbor SDP-a Sisak je na današnjoj sjednici koja je trajala samo 20-ak minuta jednoglasno donio odluku o isključenju Marine Lovrić Merzel iz SDP-a. To se dogodilo nakon što je DORH proširio optužnicu protiv županice i optužbom za primanje 100.000 eura mita od Željka Žužića kako bi dobio prednost pri kupovini županijskih udjela u Cestama Sisak, od čega je na ime nećaka kupila stan u Zadru.Marina Lovrić Merzel (Foto SDP SMŽ)  (3)

– Članovi Gradskog odbora su, sukladno člancima 18. i 19. Statuta SDP-a, jednoglasno zaključili da je Marina Lovrić Merzel prekršila programska načela i ciljeve stranke te time šteti ugledu stranke zbog čega joj se izriče mjera isključenja iz stranke.

Gradski odbor SDP-a Sisak u potpunosti podržava rad svih nadležnih državnih tijela u otkrivanju nepravilnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji. Sumnja u najteža koruptivna djela za koju se sumnjiči Marina Lovrić Merzel izaziva zgražanje i sram kod svakog člana SDP-a koji poštuje i provodi programska načela stranke, koja su nespojiva s korupcijom i kriminalom, što se posebno odnosi na obnašanje odgovorne javne dužnosti na koju je netko izabran kao kandidat SDP-a.

U SDP-u nema i neće biti mjesta za pojedince koji su javnu službu odlučili iskoristiti za osobno bogaćenje. Pozivaju se nadležna tijela da istraže i ostale neriješene slučajeve u Sisku koji su prijavljeni sisačkom DORH-u zbog postojanja ozbiljne sumnje u malverzacije bivše gradske vlasti.IAKO SU joj stranački kolege donedavno čuvali leđa, Marini Lovrić Merzel dani u SDP-u su danas odbrojani. Jučer objavljeno novo proširenje optužnice protiv Marine Lovrić Merzel bilo je kap koja je prelila čašu i SDP je više ne želi u svojim redovima – stoji u priopćenju Gradske organizacije SDP-a Grada Siska.
Lovrić Merzel iz pritora u Remetincu je već ranije dala ostavku na sve stranačke funkcije. Tako je ostala samo obična članica stranke, pa je o njenom članstvu po Statutu mogla odlučivati njezina gradska organizacija. Sjednica Gradskog odbora sazvana je po hitnom postupku nakon što je DORH proširio optužbu protiv županice i optužio je, između ostalog, za primanje 100.000 eura mita od Željka Žužića kako bi dobio prednost pri kupovini županijskih udjela u Cestama Sisak.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI