Neovisni novinarski portal
5.6.2023.
SCENA
Teški osjećaji: Baba, smokve, psi i mačke…

Teški osjećaji:
Baba, smokve, psi i mačke…

Otišli smo na prvomajski koncert najveće i jedine tišnjanske rock atrakcije.Teški osjećaji - Tisno 1. svibnja 2014 (41)

 

Na internetu, ako niste znali, ima svega. Ako želite recept za Molotovljev koktel – ima. Ako biste naučili kako joj skinuti grudnjak na deset načina – ima i to. Ako vas zanima Top 100 ukazanja Djevice Marije na neožbukanim zidovima – nema problema. E, ali ako upišete u tražilicu „teški osjećaji tisno“ – nećete dobiti gotovo ništa, osim dvije skromne koncertne najave s lokalnih portala.

Ovdje i sada ta se nepravda ispravlja. Za sve buduće Google pretrage prilažemo sljedeću činjenicu: Teški osjećaji su rock bend iz Tisnog. Teški osjećaji imaju dvometraša od 17 godina koji svira bas poput solo gitare, imaju nešto starijeg bubnjara koji ne ispada iz ritma, imaju rutiniranog i opuštenog gitaristu, imaju i pjevača rođenog šoumena. Imaju i fanove, poglavito ženskog roda. Imaju i promotivne majice. Imaju srce, volju i entuzijazam.

Što je najvažnije, imaju i pjesme. Svoje, autorske. Imaju jednu o babi i smokvama, onda onu jednu o ljubavi, pa još jednu o ljubavi, pa o psima i mačkama, pa o maslinama i borima… Pjesama ima dovoljno za jedan kvalitetni prvijenac, ali to su zasad tek neki dugoročni planovi.


Teški osjećaji potomci su pripitomljenog, mediteranskog rock zvuka. Zabavnog, koliko i ozbiljnog. Plesnog, koliko i žestokog. Predvođeni iskusnim vokalom Željka Marače, izbjegli su onu klasičnu zamku u koju upadaju mnogi bendovi iz malih sredina: pretencioznost. Nema kod Teških osjećaja „velikih istina“, snažnih parola i ispraznog stiskanja distorzije. Grupa je to koja piše stihove o mikrosvijetu koji ih okružuje, o moru, polju i ljubavima, što sretnim, što nesretnim. To im je, uostalom, jedina šansa da budu uvjerljivi i prihvaćeni.

Teške osjećaje pogledali smo sinoć na prvomajskom koncertu u Tisnom. Na razmeđi rocka i popa, Majki i Daleke obale, tišnjanski rokeri (koji su jučer bili pojačani članovima Kosti i kože i TRPP-a) imaju sposobnost ne ugnjaviti publiku niti nakon dva sata. Štoviše, znalački grade atmosferu i tjeraju ljude da se dobro osjećaju. A to gazde kafića najviše cijene…

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI