Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KULTURA
Odluka je pala: Ovo je plakat 54. MDF-a

Odluka je pala:
Ovo je plakat 54. MDF-a

Svi pristigli radovi bit će izloženi u foajeu HNK u Šibeniku od petka, 9. svibnja, od 12 sati.

plakat_plavi_polegnutiTRIS

Najbolje idejno likovno rješenje plakata 54. Međunarodnog dječjeg festivala, po odluci stručnog povjerenstva, rad je Andrijane Marković iz Zagreba. „Hrvatska kulturna baština jedno je od najvećih bogatstava kojima se Hrvatska predstavlja Europi i svijetu. Djevojčica s plakata je otrgnula komadić slike čiji je i sama dio te je prenosi svijetom. Kuća je istovremeno i simbol doma, pa noseći svoj dom u ruci ona zapravo otvara njegova vrata za neke nove goste, prijatelje, znance…“, izjavila je autorica.

Stručno povjerenstvo djevovalo je u sastavu: Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik; Pavle Roca, likovnoipedagog; Antonija Modrušan, ravnateljica Galerije sv. Krševana, Sara Lovrić Caparin, suradnica za likovnu i scensku kulturu te kostimograf HNK u Šibeniku i Maja Trlaja, v.d. ravnatelja HNK u Šibeniku.

Na adresu HNK u Šibeniku po objavi Javnog poziva za oblikovanje plakata pristiglo je dvadesetak radova iz svih djelova Hrvatske. Svi pristigli radovi bit će izloženi u foajeu HNK u Šibeniku od petka, 9. svibnja, od 12 sati.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI