Neovisni novinarski portal
13.5.2021.
KULTURA / SCENA
Koncerti na sv. Mihovilu: Thievery Corporation, 2Cellos, Lado…

Koncerti na sv. Mihovilu:
Thievery Corporation, 2Cellos, Lado…

Na današnjoj je presici predstavljen program svečanog otvorenja Ljetne pozornice na sv. Mihovilu, kao i dosad dogovoreni koncerti.

Otvaranje tvrđave sv. Mihovila - konfererencija 101

Zvuči odlično: velikani svjetske elektronske scene Thievery Corporation dolaze na tvrđavu sv. Mihovila. Nešto malo manje odlično ta će vijest zazvučati u uredu Međunarodnog dječjeg festivala, budući da je tog 21. lipnja najavljeno i svečano otvorenje MDF-a s riječkom „Pepeljugom“, kao i tradicionalna Šibenska noć s vatrometom. Koordinacija je negdje zakazala, no tu prestajemo s čangrizavošću i prelazimo na teme s ruba znanosti:

„Konačni cilj ovog projekta nije samo otvaranje Ljetne pozornice na sv. Mihovilu“, reći će danas gradonačelnik Željko Burić. „U pripremi je projekt urbanog eskalatora koji će, zajedno sa sustavom žičara, povezati sve šibenske tvrđave, a turisti će se moći voziti i morskim tramvajem od Banja do sv. Nikole.“

Ono što će se sigurno ostvariti, a danas smo također saznali, jest sljedeće: na tvrđavi sv. Mihovila 15. lipnja šibensko Kolo proslavit će 115 godina postojanja izvedbom Carmine Burane, nakon Thievery Corporationa, na tvrđavi će, 9. srpnja, nastupiti 2Cellos, a 31. srpanj rezerviran je za ansambl Lado, dok će koncertnu sezonu zatvoriti Arsen, Gabi i Matija na Dan grada Šibenika, 29. rujna.

Svečano otvorenja, pak, režirat će Ivan Leo Lemo. Tog 7. lipnja na novootvorenoj Ljetnoj pozornici izmjenjivat će se sopranistice Valentina Fijačko, Marija Kuhar Šoša i Helena Lucić Šego, zatim Josipa Lisac, Maksim Mrvica, Nina Romić te sastav Chui, kao i plesna skupina Tala koja će izvesti koreografiju Larise Navojec. Program otvorenja vodit će šibenski glumci Franka Klarić i Jakov Bilić.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI