Neovisni novinarski portal
5.5.2021.
SCENA
Chelsea Wolfe

SuperUho:
Kalifornijska kantautorica Chelsea Wolfe dolazi u Šibenik

Chelsea Wolfe

Danas je objavljeno četvrto glazbeno ime festivala SuperUho u Šibeniku.

Chelsea Wolfe

Chelsea Wolfe

Chelsea Wolfe je mlada kantautorica osujbenog vokala, podrijetlom iz Kalifornije, specifičnog stila u skladanju i interpretiranju glazbe. Svoj stil sama Chelsea definira kao drone metal art folk, čime je privukla i veliki broj sljedbenika metal i goth glazbe, dok s druge strane, melakonlijom američke folk glazbe dobiva kredibilitet među štovateljima tradicionlane američke folk rock glazbe. Kao utjecaje navodi black metal glazbu, skandinavsku folk glazbu i umjetnike poput redatelja Ingmara Bergmana i fotografa Nan Goldina.

Naboj kreativnost i uživanje u slobodi u izražavanju rezultiraju ubrzo 2013. godine s četvrtim studijskim album „Pain Is Beauty“.Uzlazna putanja u karijeri se nastavlja te je post metal bend Russian Circles poziva kao gostujući vokal na snimanju njihovog petog studijskog albuma „Memorial“ nakon čega odlaze na zajedničku turneju krajem 2013.

SuperUho festival će biti održan od 3. do 5. kolovoza, a lokacije koncerata još nisu objelodanjene. Cijena festivalske ulaznice iznosi 250 kuna i može se kupiti Dallas Music Shopu i klubu Azimut u Šibeniku, te Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark u Zagrebu.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI