Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
KULTURA / SCENA
Brkovi (Foto: Tomislav Sporiš/ravnododna.com)

M.O.R.T., Pipsi i Brkovi pomažu šibenskoj alternativnoj omladini

Brkovi (Foto: Tomislav Sporiš/ravnododna.com)

Dvodnevna Kulturaljka i ove godine traži prostor za šibenske udruge i kreativce.

brkovi

„Mladi će dobiti jedinstvenu priliku pred gradskim ocima iskazati svoje mišljenje i preko izravnog dijeloga istaknuti svoje potrebe“, rekla je na današnjoj tiskovnoj konferenciji, u povodu održavanja Kulturaljke, Maja Šintić iz udruge Š.U.M. i predsjednica novoosnovanog Saveza udruga za alternativnu kulturu.

Ta prva faza ovogodišnje Kulturaljke biti će održana u četvrtak, 17. travnja, u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ s početkom u 18 sati. Tribina „Zašto mladi u Šibeniku trebaju prostor?“ trebala bi senzibilizirati javnost i gradsku vlast, ne bi li Šibenčani konačno dobili prostor za kreativno izražavanje. „Zanimljiv je prostor glavne zgrade zapovjedništva u vojarni Bribirskih knezova, no Državni ured za upravljanje imovinom promijenio je pravila za dobivanje državnih prostora, a ni natječaj još nije objavljen“, istaknula je Maja Šintić.

Igor Bergam i Sandra Barešić iz udruge P.A.R.K. podsjetili su da se druga faza Kulturaljke odvija u hangaru na području vojarne Bribirskih knezova. Nastupaju M.O.R.T., Pips Chips & Videoclips i Brkovi, a after party će trajati do ranih jutarnjih sati uz mlade šibenske DJ-eve Paška i Marka. Ulaznice u pretprodaji (Domald, Bono i Baldekin) koštaju 60 kuna, a na dan koncerta 80 kuna.

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI