Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
SCENA
Disciplina kičme (Foto: Zoran Stajčić/ravnododna.com)

Festival slobodne glazbe u Murteru:
Disciplina kičme za nula kuna!

Disciplina kičme (Foto: Zoran Stajčić/ravnododna.com)

Festival će se održati po šesti put (28.-30. srpnja), a ulaz na sve koncerte je i dalje besplatan.

Disciplina kičme (Foto: Zoran Stajčić/ravnododna.com)

Disciplina kičme (Foto: Zoran Stajčić/ravnododna.com)

Disciplina kičme, jedan od ponajboljih bendova koje je Beograd dao, najzvučnije je ime šestog Festivala slobodne glazbe, koji će u Murteru biti održan od 28. do 30. srpnja. „Disciplina će nastupiti zadnjeg dana u Beach baru Lantana na plaži Čigrađa, zajedno sa post-rock/noise sastavom Majmoon iz Muenchena, kojega predvodi Josip Pavlov iz Tisnog“, otkrio nam je Mate Skračić iz udruge Zaokret, koja organizira festival.

FSG će biti otvoren na Staroj rivi nastupom grupe Mimika Mak Murtić Ensemble (28. srpnja), devetočlanim britansko-hrvatskim sastavom, koji izvode jedinstveni konceptualni jazz. Dan kasnije, 29. srpnja, u caffe baru Reful, nastupit će B’s FUNstallation, koje predvodi trubač Zvonimir Bajević, a radi se o klasičnim jazz glazbenicima proizašlim iz Big Banda HRT-a. Drugi dan festivala okončat će domaći Adaptive Quartet, koji će na saksofonu ugostiti Harry Sokal, čuveni glazbenik iz Beča.

„Bitno je naglasiti da je Festival slobodne glazbe ustrajao na besplatnom ulazu za sve posjetitelje, s tim da je ponuda iz godine u godinu sve kvalitetnije“, napomenuo je Mate Skračić, koji je program festivala predstavio na današnjem Sajmu udruga Šibensko-kninske županije u klubu Azimut.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI