Neovisni novinarski portal
13.5.2021.
POLITIKA
Laburisti za čovjeka koji živi od svog rada

Laburisti za čovjeka koji živi od svog rada

Hrvatski laburisti – Stranka rada u četvrtak su u Šibeniku predstavitli kandidate za Europski parlament. Na konferenciji za novinare o programu laburista govorili su kandidati Nansi Tireli, koja je već saborska zastupnica, te dr.sc. Marita Brčić Kuljiš i Vedran Sabljak.

Nansi Tireli, Marita Brčić Kuljiš i Vedran Sabljak (Foto: H. Pavić)

Vedran Sabljak, Nansi Tireli i Marita Brčić Kuljiš (Foto: H. Pavić)

– Mislim da je najvažnija naša parola ‘Savjesti čiste – biraj laburiste’, jer smo mi jedini koji stojimo nasuprot financijskih i političkih moćnika i zastupamo čovjeka koji živi od svog rada. Glas za laburiste je glas za sebe. Sve što budemo radili, bit će u cilju obrane čovjeka, kojeg smo zanemarili, kako u Hrvatskoj tako i u cijeloj Europi. Zagovarat ćemo vrijedosti koje zagovaramo i u svom političkom djelovanju u Hrvatskoj, za život dostojan čovjeka. Svjedoci smo da su financijski lobiji preuzeli svu vlast, da se korporacije i banke izuzetno dobro udružuju i funkcioniraju, a vlade teže da idu na ruku velikima na štetu malih. Bogati se sve više i više bogate, a siromašni postaju sve siromašniji. Građani su prepušteni su sami sebi i ono što možemo obećati je da će se Hrvatski laburisti u Europskom parlamentu boriti za građane koji žive od svog rada – rekla je Nansi Tireli.

Europu, drže laburisti, godinama potresa duboka gospodarska kriza koja dramatično razara temelje na kojima je izgrađeno europsko društvo, te pozivaju građane da na izborima zaokruže broj 10 i tako ustanu protiv političkih i financijskih moćnika, da se bore za običnog čovjeka i dignu glas za sebe. Očekuju da će na izborima osvojiti jedan ili dva mandata.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI