Neovisni novinarski portal
6.8.2021.
IZDVOJENO
Kolege i prijatelji oprostili se od Marine Radić Belamarić

Kolege i prijatelji oprostili se od Marine Radić Belamarić

U šibenskom HNK-u održana je komemoracija za preminulu novinarku.

IMG_8900

“Danima smo se pripremali za tu vijest, a opet nekako vjerovali da će Marina, uporna i ustrajna kakva je uvijek bila, ona koja ne odustaje, ona koja se uvijek bori do kraja – nekako smo vjerovali da će pobijediti i tu opaku bolest. Nije uspjela… A mi, kao i svi u takvim trenucima, uvijek nepripremljeni na vijest da je više nema”, rekla je na početku komemoracije Živana Podrug, nekakadšnja novinarka i dugogodišnja kolegica Marine Radić Belamarić.

U velikoj dvorani šibenskog HNK okupilo se danas mnoštvo Marininih prijatelja i kolega iz svih šibenskih redakcija. Prisjećajući se radosnih i teških zajedničkih trenutaka, Podrug je kazala: “Zajedno smo prošle i kroz jedan štrajk u radiju, preživjele jednogodišnji otkaz, a onda je vrlo brzo došao rat, veliko i teško iskustvo, profesionalni i ljudski izazov, živjeli smo i radili zajedno 24 sata, preživjeli sve pojačane opreze, zračne i opće opasnosti.”

Predsjednik šibenskog Ogranka HND-a, Hrvoslav Pavić, pročitao je brzojav čelnog čovjeka HND-a, Zdenka Duke, u kojem je, među ostalim, stajalo: “Marina je bila novinarka od svoje 14 godine, i to novinarka u najboljem smislu te riječi. Nije kalkulirala, vođena profesionalnim, novinarskim instinktom bila je spremna uvijek reći istinu, bez obzira na moguće posljedice. Svoj je posao radila maksimalno pošteno i profesionalno. Nisu na nju utjecala puno niti vremena koja se na ovim našim prostorima jako brzo mijenjaju, niti su utjecale različite političke struje koje su dolazile i odlazile s vlasti. Bila je principijelan čovjek i novinar”.

Od Marine Radić Belamarić, koja je jučer u 57. godini izgubila bitku s teškom bolešću, oprostile su se i njezine kolege Hrvoje Gunjače i Marina Jurković.

IMG_8909

IMG_8933

IMG_8928

IMG_8918

IMG_8897

IMG_8913

IMG_8938

Tags: ,

VEZANE VIJESTI