Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KULTURA
Počinju Dani turske kulture u Šibeniku

Počinju Dani turske kulture u Šibeniku

Program će se, na nekoliko gradskih lokacija, održavati od 6. do 26. veljače.

Piri Reis plakat - Ante Filipović Grčić

U četvrtak, 6. veljače u 19 sati, otvaranjem izložbe „Piri Reis – kartograf sultana Sulejmana Veličanstvenog“, počinju Dani turske kulture u Šibeniku. Manifestacija se potom nastavlja u srijedu, 12. veljače, projekcijom turskog igranog filma „Posljednja postaja oslobođenje“ u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“, dok će se na Valentinovo, 14. veljače, upriličiti promocija knjiga turskih književnika (19 sati). Iste večeri, u šibenskom klubu Azimut, s početkom u 22 sata, organizirat će se plesni program „Oriental Dance Night“.

Još jedan turski igrani film, „Mommo babaroga“, prikazat će se u Gradskoj knjižnici u srijedu, 19. veljače u 20 sati, a dan kasnije će se u Muzeju grada Šibenika (19 sati) dogoditi arheološka prezentacija „Brdo zbog kojeg je počela poljoprivreda“. Dani turske kulture završavaju 26. veljače, projekcijom igranog filma „Viziontele“ (20 sati, Gradska knjižnica).

Organizator manifestacije na Hrvatsko-turska udruga prijateljstva iz Zagreba, a pokrovitelji su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Zagrebu, Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI