Neovisni novinarski portal
6.8.2021.
Sport / UKRATKO
Baldekin obilježio 49-ti rođendan Dražena Petrovića: Život leti kapetane…

Baldekin obilježio 49-ti rođendan Dražena Petrovića:
Život leti kapetane…

“Život leti kapetane, mladost biži, a na srcu friži”, zapjevala su šibenska dica svome košarkaškom uzoru Draženu Petroviću u povodu obilježavanja njegovog 49. rođendana.

Život leti kapetane - obilježena 49. obljetnica rođenja košarkaškog velikana Dražena Petrovića

Košarkaškog velikana sjetili su se u njegovom rodnom Šibeniku i na današnji dan, pa su se uz brojnu dječicu iz Gradskih vrtića, pred Draženovim spomenikom na Baldekinu okupili i predstavnici gradske i županijske vlasti, te šibenskih košarkaških klubova.  Položili su cvijeće uz spomenik i poklonili se sjeni legende hravtskog sporta,  napose košarke.

– Drago mi je vidjeti ovoliku ljubav našem Draženu, i da je i dalje uzor nekoj novoj dici. Ovdje, na igralištu, pored njegovog spomenika, nadamo se “rođenju” novih sportskih imena, a sve za dobrobit naše, šibenske košarke- kazao je u prigodnoj riječi gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Šezdesetak mališana, pod patronatom svojih odgajateljica, izvelo je kraći program, a prikazana je i izložba dječjih likovnih radova na temu “Dražen je naš uzor”. U slavu njegovu besmrtnom liku koji je zadužio hrvatski i šibenski sport, tiho se zapjevalo “svome kapetanu”, uz poznato skandiranje “Ši, ši, Šibenka”.


VEZANE VIJESTI