Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
'rvatska
‘Zamisli da Hrvatskom više ne vladaju uvijek isti likovi koje gledamo već godinama!’ 

‘Zamisli da Hrvatskom više ne vladaju uvijek isti likovi koje gledamo već godinama!’ 

Uoči preksutrašnjih izbora stranačke mašinerije, a u čemu daleko prednjači ona HDZ-ova, na sve strane agitiraju kako bi privukli svakog birača-glasača da glasa za njih. Kao i svih proteklih desetljeća, u tome su najagresivniji u partiji HDZ, čija glomazna partijska mašina grozničavo i posvuda radi na tome, a kako se čini po zadnjim transkriptima njihovog čelnika Andreja Plenkovića, i više nego ikada prije.

-Znači, naš pristup mora biti: gubimo i moramo izaći, da dođemo do najstarijega, najzadnjega, doći kod njega kući i donijeti mu izborne listiće… Veliki je zadatak na čelnicima temeljnih ogranaka i čelnicima područnih odbora u pogledu privlačenja ljudi da izađu, organizacije, biračkih odbora, kontakta prema tim ljudima, organizirate aute, kombije, bilo što za starije ljude ako treba. To rade svi ovi naši iz županijskih organizacija, to se sad pretvorilo… Nema tu. Ima par organizacija koje su poslušne ko’ vojska. Gori su od Torcide i Bad Blue Boysa… – govorio je Plenković nižerangiranim HDZ poslušnicima na nekom njihovom sastanku vezanom uz agitiranje oko izbora, kako je objavio Nacional.

Višerangirani partijci naređuju nižerangiranima, a oni  dalje partijskoj pješadiji, pritišće se i savjetuje oko glasovanja i na misama i na sportskim događajima, otvoreno i manje otvoreno, po privatnim večerama, po whatsupp i facebook i ostalim grupama i mrežama, oglasi iskaču odasvuda, na svim internetskim stranicama izlijeću glavešine političara, poglavito A. Plenkovića. Dakako, jasno je  zašto, treba i dalje ostati na vlasti i raspolagati s milijardama, te ih preusmjeravati , pokazalo se u nebrojenim korupcijskim i kriminalnim aferama u kojima su sudjelovali najviši HDZ-oci dužnosnici, u privatne džepove, zanemarujući time boljitak svih građana Hrvatske.

No umjesto da se ispričaju radi činjenice da su najviši HDZ-ovi ministri i državni tajnici i tajnice i čelnici državnih poduzeća morali otići jer isu bili uključeni u kriminal, čelnik partije HDZ Plenković jučer blati medije za urotu protiv HDZ-a, čime ozbiljno ugrožava europske demokratske standarde koji  afirimiraju slobodne medije, umjesto da ih pokušavaju ušutkati i uništiti.

Arhiva: HDZ-ov dernek u Gospiću – Kustić je drugi lijevo od Plenkovića. Dan kasnije je incident u prometu izazvala i G. Žalac… (foto HDZ)

U nastavku, stoga prenosimo poruke biračima koje je poslala politička platforma Možemo!:

Drage i dragi,
 u srijedu izlazimo na izbore. Zajedno imamo priliku ostvariti povijesni rezultat, osvojiti mandate u svim krajevima Hrvatske i maknuti HDZ s vlasti. Od vas tražimo samo jednu stvar.
 

Ako svatko od nas nagovori samo troje ljudi, koji možda nisu planirali glasati, da izađu na izbore i glasaju za Možemo, doći ćemo u priliku da provodimo politike za koje se i vi zalažete.
 

Zato pozovite svoje prijateljice, članove obitelji ili kolege da izađu na izbore i glasaju za Možemo! 

kopirajte i zalijepite ovu poruku u nekoj drugoj chat aplikaciji ili SMS-u:

Ne znam planiraš li ići na izbore u srijedu, ali ovo nam je prilika da se na bar 4 godine riješimo HDZ-a i njihovog lopovluka. Ja ću sigurno izaći i glasati za Možemo, jer su dokazano nepotkupljivi, jer ne kradu i jer za razliku od drugih imaju hrabrosti raditi promjene. A i jedina su brana ulasku crne desnice u vladu.

Zamisli da Hrvatskom više ne vladaju uvijek isti likovi koje gledamo već godinama! U nekim izbornim jedinicama svaki glas može biti presudan za dodatni mandat kojim će se srušiti HDZ, pa bi bilo dobro da i ti proslijediš ovu poruku prijateljima. Samo pazi da poruku ne šalješ nakon ponedjeljka u ponoć, jer u utorak i srijedu je izborna šutnja! ­

Poruku možete proslijediti kako je napisana, možete je i izmijeniti prije slanja, ili je iskoristiti kao inspiraciju za razgovor uživo.

VAŽNO: poruku šaljite isključivo u nedjelju i ponedjeljak! Nemojte je slati niti prosljeđivati u utorak ili srijedu jer bi to predstavljalo kršenje izborne šutnje.

Zajedno imamo moć promijeniti Hrvatsku nabolje – vidimo se na biralištima u srijedu!

Tags: ,

VEZANE VIJESTI