Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
'rvatska
Zna se: Pripadnik Mladeži HDZ-a (31) pretukao 17-godišnjaka u Dubrovniku

Zna se:
Pripadnik Mladeži HDZ-a (31) pretukao 17-godišnjaka u Dubrovniku

-Član Gradske organizacije Mladeži HDZ-a Grada Dubrovnika Domagoj Kaznačić, ujedno i MMA borac, brutalno je pretukao 17-godišnjeg mladića, ispričao je za Index otac žrtve. Napad se dogodio u petak oko 9 sati ujutro, a prethodila mu je svađa oko psa. – piše Index.

“Poslao sam dijete da prošeta psa. Iza dubrovačke bolnice ima šuma i tamo je pustio malog psa da se istrči. U nekom grmu bio je i Kaznačićev pas. Psi su se posvađali, Kaznačić je navalio na našeg psa i nekoliko puta ga udario. Sin ga je pitao je li normalan i zašto udara psa, a ovaj je nasrnuo na njega. Kaznačić je iznerviran udario mog sina šakom u glavu. On je bivši MMA borac, a sin mi ima 17 godina. Pao je na pod, a kad se počeo dizati, ovaj ga je krenuo udarati šakama, koljenima, čime god je stigao. Nakon što se opet pokušao dignuti, počeo ga je gušiti. Ugrizao ga je za čelo i ruku, gdje ima velike podljeve. Iz bolnice su istrčale sestre i liječnice, počele su vikati, no on ga nije htio pustiti ni uz svu tu galamu, stalno se vraćao na njega. Sin je ostao na podu plačući. Zadržan je u bolnici od petka do ponedjeljka, ima potres mozga, lom prsta na nozi i mnoge podljeve po glavi i tijelu”, ispričao je otac 17-godišnjaka.

Odmah nakon događaja njihovog je sina ispitala policija, a tog je jutra i Kaznačić ispitan i priveden.

“Osim njega, ispitane su i sestre i liječnice. Rekle su nam da Kaznačić nije pokazao nikakvu empatiju ni ništa. Rekle su i da bi se s njim trebala pozabaviti neka stručna osoba. Mi smo u strahu, on će izaći za mjesec dana i što onda?” pita se otac pretučenog mladića.

-Možemo potvrditi da je nadležna policijska postaja tijekom jutarnjih sati u petak, 22. ožujka, zaprimila dojavu djelatnika Opće bolnice Dubrovnik kako su na obradu zaprimili dvojicu ozlijeđenih mladića, od kojih je jedan maloljetna osoba u dobi od 17 godina, a drugi 31-godišnjak, te da su ozljede, prema izjavi mlađeg, zadobili u tučnjavi. – rekli su u policiji.

Kaznačić je u studenom prošle godine izabran za člana Gradskog odbora Mladeži HDZ-a, a vijest o njegovom imenovanju objavio je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Poslijepodne se svojom objavom na mreži X javila i Mladež HDZ-a, te su poslali i e-mail medijima, potpisan samo s ‘Mladež HDZ-a’, bez imena i prezimena odgovorne osobe u toj organizaciji.

-Mladež Hrvatske demokratske zajednice najoštrije osuđuje nasilje koje se dogodilo u Dubrovniku. Bilo kakvo nasilje smatramo neprihvatljivim te izražavamo suosjećanje sa žrtvom napada i njegovom obitelji. Protiv napadača je pokrenut stegovni postupak. – napisali su mladi Hadezeovci, a pritom nisu spomenuli ni protiv koga su pokrenuli tzv. stegovni postupak, niti pojasnili što im znači ‘stegovni postupak’.

Hoće li nasilnik biti primjereno kažnjen, ili će proći nekažnjeno, kao što se to obično događa u Hrvatskoj u sličnim slučajevima u kojima sudjeluju članovi te političke partije, saznat će se.


VEZANE VIJESTI