Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
POLITIKA
Plenković u Šibeniku na obilježavanju 34-te obljetnice HDZ-a : Izbori će se održati u iduća dva mjeseca i za njih smo spremni, nama je sve dobro, meni je sve dobro…

Plenković u Šibeniku na obilježavanju 34-te obljetnice HDZ-a :
Izbori će se održati u iduća dva mjeseca i za njih smo spremni, nama je sve dobro, meni je sve dobro…

U Šibeniku je, u subotu, premijer Andrej Plenković sa suradnicima proslavio 34-tu godišnjicu osnutka HDZ-a u tom gradu i Šibensko-kninskoj županiji. Slavila su se tu postignuća HDZ-a na državnoj i na lokalnoj razini, a kako je AP sam kazao, uz obilježavanje jubileja stranke, to je i uvertira u predizbornu kampanju za skore parlamentarne izbore.

Šef HDZ-a nije krio da upravo u 9. izbornoj jedinici, čiji su ključi dio Šibenik i Šibensko-kninska županija, očekuje uvjerljivu pobjedu, ali i u cijeloj Hrvatskoj, poručio je samouvjereno, jer u izbore, dodao je, idemo sa izrazito jakim kandidatima i sjajnim postignućima, a “naša je ambicija obnoviti povjerenje birača za još jedan, treći mandat.”

Nije ni u Šibeniku, unatoč “sjajnoj atmosferi” i slavljeničkoj prigodi, otkrio datum izbora koji bi za HDZ bio najpovoljniji, jer, reći će, “nama je svejedno. Kad god bude, nama je sve dobro. Meni je svejedno.”

A održat će se, kazao je AP u Šibeniku,  u iduća dva mjeseca, i za njih smo, kaže, spremni, pogotovo u 9. izbornoj jedinici.

Pohvalio se, kao i u svakoj prilici kad mu netko pruži mikrofon, svojim uspjesima, od uvođenja Hrvatske u eurozonu i Schengen do Pelješkog mosta. I još mu nije dosta, još ima energije za kampanju, u dobroj je formi, relaksiran, dobre volje, zadovoljno će, hvaleći se kako svojim postignućima tako i, navodno, krcatim dvoranama i ljudima punim elana gdje god ovih dana dođe.

– Imamo posla s oporbom koja je u utakmici protiv nas spojila dva ključna narativa,  dvije sintagme – lijevu i krajnje desnu. Sintagma ljevice se svodi na poruku da smo svi mi, koliko god nas ovdje ima u šibenskom kazalištu, korumpirani, a sintagma desnice je da smo svi mi izdajnici. Vi meni ne djelujete kao korumpirani izdajnici. Takva njihova retorika, takva škrtost ideja i takva nekreativnost te pustoš političke misli, zaslužuje da se mobiliziramo još više, još jače, da im pokažemo da će još četiri godine biti u opoziciji- euforično će Plenković svojim šibenskim stranačkim kolegama.

A da ne bi bilo da je došao, vidio i Šibenik bez “darka” napustio, poručio im je obećavajuće :

– Slušajući pažljivo govornike dobio sam dva zadatka: jedan je cesta Šibenik-Drniš-Knin, a drugi je nova bolnica- rekao je, baš ono što su u županijskom HDZ-u htjeli čuti. Makar po tko zna koji put, možda i 34-ti…

( Aerodromom Pokrovnik ni spomenuo nije, iako je upravo njegova vlada velikodušno dala pola milijuna eura za dokumentaciju. Što ako se Zekanović, glavni zagovaratelj projekta aerodrom, na tu šutnju o “krucijalnom” županijskom projektu naljuti, pa odbije biti na HDZ-ovoj listi, ha, ha, ha… )

Za šibenskog gradonačelnika Željka Burića imao je samo riejči pohvale, jer tijekom njegova tri gradonačelnička mandata Šibenik je uspio povući 200 milijuna eura europskog novca za gradske projekte, a Šibenik  i Šibensko-kninska županija su, ustvrdio je,među najzaslužnijima da smo trenutno 18. turistička destinacija u svijetu.

Naravno, među gostima iz središnjice i članovima HDZ-a grada i županije, AP-a je došao pozdraviti i HDZ-ov pridruženi član- Hrvoje Zekanović, po nedavnim anketama, koje je HDZ proveo, uvjerljivo najnepopularniji šibenski političar među njih 12 za koje je stranka testirala raspoloženje birača.

S jedne od obljetnica HDZ-a (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI