Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
izborište / stranke
HDZ na listu u 9. izbornoj jedinici “ugurao”i Zekanovića,Tonči Restović na drugom mjestu SDP-ove liste, Maja Šintić nositeljica liste Možemo!

HDZ na listu u 9. izbornoj jedinici “ugurao”i Zekanovića,Tonči Restović na drugom mjestu SDP-ove liste, Maja Šintić nositeljica liste Možemo!

Od osam kandidiranih iz šibensko-kninskog Županijskog odbora HDZ-a,  predloženih  središnjici , na listi stranke za izbor zastupnika u Hrvatskom saboru u 9. izbornoj jedinici naći će ih se, kako neslužbeno doznajemo, tek troje. Listu predvodi Šibenčanin, ministar Ivan Malenica, a uz njega su tu još Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, i dugogodišnja saborska zastupnica, bivša gradonačelnica Vodica, Branka Juričev Martinčev. No, mjesto na listi dobio je i takozvani član hrvatskih demokrašćana, notorni Hrvoje Zekanović, koji je prema zadnjem ispitivanju javnog raspoloženja Šibenčana, koje je naručio HDZ, premoćno najnepopularniji političar. No, dogovor je dogovor, a dug se vraća…

Inače, ŽO HDZ-a ovih je dana predložio osam potencijalnih kandidata za listu HDZ-a u 9. izbornoj jedinici: Ivan Malenica, Željko Burić, Branka Juričev Martinčev, Paško Rakić, Tome Dželalija, Robert Marić, Sanja Jakelić i Željana Šikić.

I SDP je definirao svoje izborne liste, pa i onu za 9.izbornu jedinicu. Listu nosi Zadranka Sabina Glasovac, a odmah iza nje, na prolaznom, drugom mjestu je predsjednik šibenskog SDP-a Tonči Restović. Na listi je i šef županijskog SDP-a Karlo Klarin, te potpredsjednica šibenske gradske organizacije Ivana Vučenović.

Šibenik ima i nositeljicu liste. Stranka Možemo! je u 9. izbornoj jedinici kandidirala na prvo mjesto dugogodišnju šibensku aktivistkinju Maju Šintić, tajnicu udruge mladih Š.U.M., inače pedagoginju i sociologinju s dugim aktivističkim iskustvom. Iako je riječ o tradicionalno HDZ-u sklonoj izbornoj jedinici, nikad se ne zna, a i Maja je tvrd orah, zna se nositi s izazovima.

Kandidata iz Šibensko-kninske županije bit će zasigurno još, treba računati i na Domovinski pokret i Most, ali i aktualnog župana Marka Jelića koji, navodno, pregovara o zajedničkom izlasku na izbore s Republikom, Damira Vanđelića.

Sad je sve u rukama birača.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI