Neovisni novinarski portal
26.2.2024.
POLITIKA
Možemo! prosvjeduje dan i noć na Markovom trgu do glasanja o Turudiću: Pružamo otpor u ime svih kojima se ovo gadi… Pridružite nam se…

Možemo! prosvjeduje dan i noć na Markovom trgu do glasanja o Turudiću:
Pružamo otpor u ime svih kojima se ovo gadi… Pridružite nam se…

Saborski zastupnici političke platforme Možemo! predvođeni Sandrom Benčić započeli su prosvjed na Markovom trgu u Zagrebu i tamo će. prema najavama, ostati danas, cijelu noć i jutro, sve do sjednice Hrvatskog sabora na čijem je dnevnom redu i glasanje o izboru novog državnog odvjetnika. Kao što je poznato, HDZ i njegov vođa Andrej Plenković svim silama žele za GDO imenovati I. Turudića, unatoč njegovoj nesumnjivo sumnjivoj povijesti i bliskim prijateljskim odnosima s osuđenim kriminalcima i osumnjičenima za teški kriminal, te aktualnoj aferi u kojoj su otkrivene SMS poruke između njega  i optužene HDZ-ovke Josipe Pleslić ex Rimac.

-Čuli smo bijes građana zbog Plenkovićeve odluke da i dalje gura Turudića. Iako je Plenković oteo Markov trg građanima, naše saborske zastupnice i zastupnici će tu stajati cijeli dan i noć, do glasanja o Turudiću. Pružamo otpor u ime svih kojima se ovo gadi. Pozivamo sve koji mogu neka dođu i pridruže nam se s druge strane ograde. Preporučamo da dođete između 18 i 20 sati, ali dobrodošli ste bilo kad! – pozivaju iz Možemo!.

Kako doznajemo, građani im se već pridružuju, ali s druge strane ograde koju je  Plenkovićeva HDZ-ova Vlada postavila i već tri godine zabranjuju javnosti pristup Markovom trgu.

https://www.facebook.com/reel/305215009218853

 


VEZANE VIJESTI