Neovisni novinarski portal
12.7.2024.
časni ljudi
‘Podrška – uz vas smo’: Udruga Ardura pomaže onima koji pomažu (brinu o svojim nemoćnim članovima obitelji)

‘Podrška – uz vas smo’:
Udruga Ardura pomaže onima koji pomažu (brinu o svojim nemoćnim članovima obitelji)

Prenosimo obavijest i poziv  Udruge Ardura, vrijednog udruženja građana koja svojim djelovanjem, programima i projektima desetljećima pomaže mnogima u Šibeniku, Šibensko-kninskoj županiji (i šire). Ovaj put pomažu onima koji pomažu, recimo to tako, odnosno cilj im je pružiti potrebnu podršku osobama koje brinu o svojim nemoćnim članovima obitelji, a na kojima je često prevelik i teško izdrživ teret, te su izloženi golemom stresu i odgovornosti. U nastavku evo cjelovitog opisa projekta i poziva onima  kojima bi pomoć mogla biti potrebna. Projekt počinje 27.09.2023. u 18:00 u prostorijama Narančaste zgrade (kod plaže Banj) u Šibeniku, gdje  kreću grupe podrške za članove obitelji koje brinu o bolesnim i nemoćnim članovima obitelji.

 

Želimo vas upoznati s našim novim projektom “ Podrška – uz vas smo” koji ima za cilj pružiti podršku osobama koje brinu o svojim nemoćnim članovima obitelji. Uzimajući u obzir rastuće izazove koje nosi briga za teško bolesne ili ovisne članove obitelji, naš projekt je osmišljen kako bi pomogao u prevenciji burnouta, te osigurao podršku i resurse za smanjenje stresa i opterećenja.

U današnjem društvu, osobe koje brinu o članovima obitelji s različitim teškim zdravstvenim stanjima suočavaju se s kontinuiranim stresom i pritiskom. Osim fizičke brige, emocionalna i psihološka iscrpljenost postaju sve češći problemi. Naš projekt, usmjeren prema korisnicima koji brinu o svojim nemoćnim članovima obitelji, ima za cilj pomoći u prevladavanju ovih izazova i osnažiti skrbnike da se bolje nose sa stresom i zahtjevima svakodnevnog života.

 Aktivnosti na projektu:

Oformiti grupe podrške:

– Oformiti ćemo i održavati grupu podrške koja je namijenjena članovima obitelji koji brinu o teško oboljelim pacijentima. Kroz ovu grupu, pružit ćemo priliku za međusobno dijeljenje iskustava, podršku i razmjenu korisnih strategija za suočavanje s izazovima.

Stručna podrška:

– Korisnici će imati kako stručnu, tako i grupnu podršku. Kroz individualne konzultacije i grupe podrške, omogućit ćemo priliku za savjetovanje, razgovor i učenje tehnika za bolje nošenje sa stresnim situacijama.

Smanjenje stresa i opterećenja:

– Fokusirat ćemo se na pružanje resursa i tehnika koje pomažu u smanjenju stresa i osjećaja nemoći. Edukacija o prepoznavanju stresnih situacija, te učenje vještina kako se nositi s njima, bitni su koraci prema osjećaju veće kontrole nad vlastitim životom.

Odgovornost prema vlastitom zdravlju:

– Projekt će poticati skrbnike da brinu i o svom vlastitom zdravlju. Učenje o važnosti sna, osjećaju preopterećenja i naučiti reći “ne” bit će ključni koraci prema očuvanju njihove dobrobiti.

Utjecaj na kvalitetu života:

– Kroz ovaj projekt, imamo za cilj značajno unaprijediti kvalitetu života skrbnika i članova njihovih obitelji. Smanjenjem stresa i emocionalne iscrpljenosti, omogućit ćemo im veći prostor za vlastiti razvoj i opuštanje.

Projekt je namijenjen osobama koje se brinu o teško oboljelim članovima obitelji, a koji se suočavaju s izazovima te brige. Vjerujemo da ćemo kroz našu podršku doprinijeti boljem zdravstvenom stanju skrbnika, te time indirektno i kvaliteti života samih pacijenata.

Projekt “Podrška – uz vas smo” financiran od strane Šibensko-kninske županije s aktivnostima (radom sa korisnicima) počinje u rujnu i završava sredinom prosinca 2023. godine.

Hvala vam na vremenu koje ste odvojili kako biste pročitali o našem projektu. Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite saznati više, slobodno nas kontaktirajte.

Sve zainteresirane molimo da pošalju svoje ime i prezime, te svoj kontakt broj na:

– mail Udruge Ardura: udruga.ardura@gmail.com

– u inbox na Facebook Udruge Ardura

– na broj mobitela: 091/733-9469

S poštovanjem,

Tim Udruge Ardura

Inače, ardura je riječ koja označava noćno svjetlucanje mora.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI