Neovisni novinarski portal
25.9.2023.
iz š'benika
Sudionici 4. Dana makedonske kulture u Šibeniku u posjetu gradonačelniku Buriću

Sudionici 4. Dana makedonske kulture u Šibeniku u posjetu gradonačelniku Buriću

Prenosimo priopćenje Grada Šibenika: 

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas sudionike 4. Dana makedonske kulture u Šibeniku s kojima je razgovarao o produbljenju kulturne, gospodarske i političke suradnje između šibenskih i makedonskih subjekata te uspostavi budućih zajedničkih projekata.

U posjetu gradonačelniku bili su opunomoćena ministrica u Veleposlanstvu Sjeverne Makedonije u Republici Hrvatskoj Maja Apostolova Balaburski, Ljupčo Janevski, direktor Nacionalne turističke agencije Sjeverne Makedonije, Nada Peševa, savjetnica za međunarodnu suradnju Agencije, pisac Tomislav Osmanli, Trajan Petreski, predsjednik Društva pisaca Sjeverne Makedonije te predstavnici udruge „Hrvatsko-makedonska tangenta.

Gradonačelnik je makedonske goste upoznao s razvojnim potencijalima grada, kao i gospodarskim i turističkim rezultatima Šibenika te im je ukratko predstavio realizirane i buduće gradske projekte na području zaštite kulturne i povijesne baštine, javne infrastrukture i visokog školstva. Pri tome je podsjetio na ambiciju razvoja Šibenika kao suvremenog grada malog i srednjeg poduzetništva, visokog školstva, turizma i zelenih tehnologija.

Makedonski gosti zahvalili su se na prijemu iskazavši zadovoljstvo što neki od njih prvi put borave u Šibeniku, gradu iznimne ljepote i potencijala te svijetle budućnosti.

Gradonačelnik Burić u subotu je primio najveće priznanje udruge, „Prijatelj Makedonije“ kada je istaknuo je kako je prijateljstvo dvaju naroda, hrvatskog i makedonskog, velika vrijednost te se zahvalio udruzi koja je to prijateljstvo produbila.

„Posredstvom Tangente ostvareni su brojni kontakti i izgrađeni su dobri, i poslovni i prijateljski, odnosi između Šibenčana i ljudi iz Makedonije. Vjerujem da će i ovogodišnja manifestacija Dani makedonske kulture proteći uspješno, uz želju da se ova praksa povezivanja i suradnje naših naroda nastavi i dalje“, kazao je gradonačelnik Burić.


VEZANE VIJESTI