Neovisni novinarski portal
4.10.2023.
POLITIKA
Suspendirana splitska pročelnica Maja Đerek podnijela prijave protiv Puljka i Ivoševića: Obračun sa mnom samo je izlika da bi bila ostvarena suradnja s novim saveznicima iz HDZ-a !

Suspendirana splitska pročelnica Maja Đerek podnijela prijave protiv Puljka i Ivoševića:
Obračun sa mnom samo je izlika da bi bila ostvarena suradnja s novim saveznicima iz HDZ-a !

Maja Đerek nije bacila koplje u trnje niti odustala od borbe za povratak na radno mjesto s kojeg je nedavno suspendirana. Kako javlja Hina, pročelnica splitskog Upravnog odjela za gradsku imovinu, Maja Đerek, podnijela je povjerenici za zaštitu dostojanstva radnika Kristini Nuić Prka prijavu protiv gradonačelnika Ivice Puljka “zbog uznemiravanja” i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića “zbog vrijeđanja”.

Prijave su de facto odgovor na Puljkovo imenovanje Kristine Nuić Prka ( članice HDZ-a ) povjerenicom za zaštitu dostojanstva službenika i namještenika u gradskoj upravi. što se dogodilo u petak, a koja bi, zajedno s ranije imenovanim Nikolom Aleksićem, mogla biti zadužena za utvrđivanje okolnosti u slučaju suspenzije pročelnice za gradsku imovinu. Na to je Đerek uzvratila – prijavama protiv splitskog gradskog tandema Puljak- Ivošević.

Gradonačelnik Ivica Puljak suspendirao je Maju Đerek koncem srpnja optuživši je da je izvršila udar na instituciju gradonačelnika te da je izašla izvan svojih nadležnosti kad se upustila u provedbu revizije korištenja stanova u vlasništvu Grada Splita.

Suspendirana pročelnica je subotu, netom nakon imenovanja povjerenice Nuić Prka, uz prijavu protiv splitskog gradonačelnika Ivice Puljka u obrazloženju navela da je Puljak pokušao javno diskreditirati na najgori način, samo dva tjedna nakon napada na njezinu obitelj koji je, uvjerena je Đerek, povezan s njezinim djelovanjem kao gradske pročelnice s ciljem da se konačno zaustave malverzacije u upravljanju gradskom imovinom.

Puljak je, nakon spomenutog napada na njezinu obitelj, hinio podršku, javno hvalio njen rad, ali je kroz to vrijeme,  napominje, nikad nije upitao kako teče istraga i kako sve to psihički podnosi. Vjerojatno je gradonačelnik zadovoljan, kaže Đerek, što policija ne želi objaviti snimku napadača koji je prepoznat, niti otkriti njegov identitet jer, navodi, nekima očito odgovara da se ne sazna tko je bio nalogodavac napada.

-Umjesto obećane i stvarne javne potpore na kraju sam od Puljka dobila salvu prizemnih uvreda i nestvarnih izlika, a sve kako bi bila ostvarena suradnja s novim saveznicima iz HDZ-a. To je, između ostalog, glavni razlog podnošenja moje prijave za uznemiravanje- objašnjava u prijavi Đerek, posebno dodajući da je prijavu podnijela i protiv Bojana Ivoševića zbog “agresivnog ponašanja, vrijeđanja i pritisaka.”

Maja Đerek je, nedugo nakon suspenzije, u dnevniku N1 televizije, demaskirala odnose sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom koji je ustvrdio da mu je postala teret za ono što on kao gradonačelnik želi napraviti u Splitu i zbog čega je dobio povjerenje građana.

Tom je prilikom otkrila i da su njihovi odnosi već duže vrijeme bili zategnuti, da je sve počelo još u ožujku kada je upozorila da neke stvari u gradu ne funkcioniraju i da neki svoj posao ne obavljaju kako treba, te da je bilo i nezakonitih postupanja. Odmah su joj stali prijetiti da s tim izjavama ne ide u javnost jer će je diskreditirati kao osobu s kojom je nemoguće surađivati, ali je nisu uplašili niti je odustala od svog nauma.

Cilj joj je bio da se vide rezultati njezinog rada, i to je i postigla. Rekla je tada i da misli kako je osnovni problem u tome ” što su oni mislili da ću im biti PR lutka”. No, Đerek tvrdi da je od početka tražila da radi oslanjajući se na struku, bez upliva politike. Radila je najbolje što je mogla, ali dogodila se Peškarija, htio se izbjeći javni natječaj, Đerek je upozoravala da je to nezakonito i naišla na žestoku reakciju Ivoševića koji se na nju izderao, ali još više je iznenadilo necivilizirano, kako je rekla, ponašanje gradonačelnika Puljka i njegov prizeman način obračuna s njom.

-Htjeli su me politički kupiti i kontrolirati, ali mene političke funkcije ne zanimaju. Imam sve dokumentirano tako da ću se žaliti službeničkom sudu. Ne zbog sebe nego svih lokalnih i državnih službenika koji žele raditi posao bez uplitanja politike. Idem na sud i vraćam se na posao- poručila je tada na N1 Đerek. A sada i prijavama protiv Puljka i Ivoševića dokazuje da se predati neće bez borbe…


VEZANE VIJESTI