Neovisni novinarski portal
9.12.2023.
wheels on fire
Antonio u balonu iznad Zagreba i okolice

Antonio Milanović o svom nezaboravnom letećem iskustvu:
Letjeti balonom možete i u kolicima!

Antonio u balonu iznad Zagreba i okolice

Nakon moje avanture s balonom mnogo vas je pokazalo zanimanje za istim, pa da ne odgovaram svakome pojedinačno odlučio sam sve informacije koje bi vam mogle biti korisne staviti u kolumnu, sada nakon što je prošlo malo vremena.

Dakle, što vam je sve potrebno za let balonom?

Osim hrabrosti i dobre volje u prvom redu trebat će vam – lijepo vrijeme. Sezona leta traje kratko: otprilike od 5. do kraja 9. mjeseca, a nekad i duže, ovisno o vremenu. Osim lijepog vremena potrebni su i određeni atmosferski uvjeti kao npr. dovoljna, ali ne  i prejaka jačina vjetra, a budući da su ti uvjeti skloni brzoj promjeni naoružajte se strpljenjem i budite spremni na to da će vaš let biti možda otkazan u zadnji čas, kao što se to meni par puta dogodilo.

Druga važna stavka, pogotovo, ako niste iz Zagreba ili niste „sretnik“ kao ja pa imate prijatelje tamo, jest organizacija puta, a sam put od Zagreba do uzletišta traje oko 45 minuta.

Let traje oko sat vremena i zaista je nezaboravno iskustvo koje ću zaista pamtiti.

Dakle, prije samog ulaska u balon ispuniti ćete mali upitnik o svome zdravstvenom stanju, upoznati se s pojedinostima leta i pilotom te možda i suputnicima koji će biti s vama u balonu. Za sve, s invaliditetom koji bi željeli letjeti, a vezani su uz invalidska kolica, bez brige, možete s kolicima u balon, samo  prije toga morate okvirno bar znati svoju težinu kao i težinu samih kolica zbog mogućeg ograničenja težine.

Ja sam stvarno uživao u letu i ni u jednom trenutku se nisam osjećao nelagodno ili ugroženo, a ako možda imate malu tremu – ne brinite – brižna posada balona će napraviti sve da se osjećate sigurno. Uz to, svakako obucite nešto toplo jer na takvim visinama zna biti prohladno. Pogotovo, ako letite kao što sam ja, u rano ujutro.

Antonio u balonu

Popeli smo i do 1300 metara nadmorske visine.

Ja sam let balonom dobio kao rođendanski poklon i brinulo me da mi poklon bon ne istekne. Inače traje godinu dana, a  nisam ga mogao odmah tako brzo iskoristiti.

Nema razloga za brigu – jer bon vrijedi onoliko koliko se uspijete dogovoriti s  djelatnicima Balon kluba, ali može trajati i dok se ne ukrcate u balon i poletite, ako su vremenske prilike faktor koji vas sprječava. Ako imate nekih dodatnih pitanja ili dilema slobodno se obratite na Balon klub Zagreb, na njihovim službenim stranicama naći ćete sve potrebne informacije.

Nadam se da sam vam barem malo pomogao i da ćete se i vi uskoro odvažiti na let balonom jer iskustvo je neprocjenjivo, jednostavno se ne može riječima  opisati, ali nadam se da ću  bar djelić atmosfere s leta prenijeti kroz slike priložene uz tekst.

Antonio u balonu iznad Zagreba i okolice

Za uspomenu  dobijete od kluba i „diplomu“ koja će vas uvijek sjećati na taj trenutak.

Još jednom koristim priliku zahvaliti se mojoj ekipi koja mi je ostvarila jednu dugogodišnju životnu želju, jednostavno ovo je iskustvo koje ću, ponavljam, cijeli život pamtiti.

Naravno i velika zahvala svim djelatnicima i vlasnicima Balon kluba Zagreb koji su učinili ovaj let apsolutno genijalnim. Profesionalizam, usluga izvrsni, sve pohvale još jednom od mene.

A, SAD STE VI NA REDU…  😉

Link Balon kluba Zagreb za više informacija:

https://baloni.hr/

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI