Neovisni novinarski portal
25.9.2023.
iz š'benika
“Narančasta noć” šibenskih Funcuta baš kako je i najavljeno: Šibenik gori!

“Narančasta noć” šibenskih Funcuta baš kako je i najavljeno:
Šibenik gori!

Šibenski funcuti su u povodu svog četrdesetog rođendana organizirali neviđeni spektakl kao za dišpet Vasilu Tupurkovskom, nekadašnjem predsjedniku KSJ-a koji je 1983. Šibenki oteo titulu prvaka. Bakljada, vatromet, i druga pirotehnika ispaljivana je nekoliko minuta i obojala šibensko nebo u narančastu boju. Nakon vatrometa i bakljade, uz živu svirku fešta se nastavila ispred zgrade Županije. I dronovi su zabilježili spektakularne kadrove fešte koja će se dugo pamtiti.

Osim Šibenika gorio je i Facebook; kadrovi bakljade, fešte, paljenje bengalki s prozora i balkona, još uvijek kruže društvenim mrežama.

Nažalost „Narančasta noć“ nije prošla bez štete. Izbilo je šest požara pa su šibenski vatrogasci imali pune ruke posla, na svu sreću požari su ugašeni iza ponoći. Neki su se nagutali dima, dok su izbjegavali požar, ali su srećom prošli bez većih ozljeda.

Najveći požar smo mogli vidjeti sa mula Krke i šibenske rive jer je gorjelo nasuprot, u uvali Dumboka, na dva mjesta, požar je zahvatio oko 6000 kvadrata površine. U Šibeniku je izgorio i jedan automobil.

Dobili smo poruke od prijatelja i poznanika sa Šubićevca koji su svjedočili požaru sa svojih balkona, i koji su nam komentirali da s obzirom na vjetar i količinu ispaljene pirotehnike, još sve dobro i prošlo. Gorjelo je i na Jamnjaku.

Brojni Šibenčani našli su se ne samo blizu požara u uvali Dumboka, već i na Martinskoj, gdje se stvorila gužva i kolone vozila.

U slučaju bilo kakve moguće nastale materijalne štete, svi oštećeni mogu nas kontaktirati porukom na službenu stranicu. Sva možebitna šteta bit će podmirena. MI SMO ŠIBENIK! – stoji na službenim stranicama UN Funcuti Šibenik.Foto:Valerio Baranović
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI