Neovisni novinarski portal
3.12.2023.
šibensko-kninski kutak
Šibensko-kninska županija: ‘Think Green’ – akcija čišćenja podmorja u Šibeniku

Šibensko-kninska županija:
‘Think Green’ – akcija čišćenja podmorja u Šibeniku

Nastavak je to prepoznatljive i društveno odgovorne ekološke akcije Think Green kojom Klub s iznimnim entuzijazmom, volonterima i partnerima organizirano, već 11 godina, čisti morske i slatkovodne površine, provodeći edukaciju djece i svih zainteresiranih za očuvanje životinjskog i biljnog svijeta te okoliša u cijelosti.

Osim toga, ekološki osviješteni ronioci, kroz prateći program, na mlađe generacije prenose znanja o ronjenju kao disciplini, opremi i važnosti odgovornog pristupa prema prirodi.

Akciju je i ove godine podržala Šibensko-kninska županija, a roniocima je na njihovu nesebičnom zalaganju  za dobrobit zajednice zahvalio župan dr. sc. Marko Jelić.

„Kao biologu po struci, zaštita okoliša je moj životni poziv i smatram da svijest o važnosti očuvanja prirode i naše zajedničke životne sredine moramo još više širiti, jer  svatko od nas čini razliku.“,istaknuo je župan dr. sc. Marko Jelić te te pozvao širu javnost da se odgovorno i s poštovanjem odnosi prema prirodi.

Predstavnici organizatora ovom su prilikom županu i Šibensko-kninskoj županiji uručili zahvalnice za podršku ekološkoj akciji.

Oko 150 ronilaca volontera iz svih krajeva Hrvatske i regije u partnerstvu sa C.I.O.S. grupom, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, National Geographic Hrvatska i AqUA – Adriatic Underwater Academy, pod pokroviteljstvom TZ Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije te sa sponzorima: INA d.d., Mares, Garmin, Jamnica, Klara, Montre, Seiko, Armerun hotel, D-Resort Šibenik, Hostel Sv. Lovre, D-Marin Mandalina, Mare Yachting, Germania Sport, Knauf, Vodovod i odvodnja Šibenik, NP Krka, Triton Sub, Testament Vinarija, Vinoplod Vinarija, Iločki podrumi, Caffe Bar Domald, Caffe Bar Domino, klub Azimut, Caffe Bar Kruška, Roto Dinamic, Koktel, Tvrđava Kulture Šibenik, Destina Boat Excursions, Ardura Travel, Mesnica Musić, Mesnica Sladić, Pizzeria Zora, Pizzeria More, Argola, Buffet Šimun, Vrtni centar Dubrava, Udruga navijača Šibenski Funcuti, Jedriličarski klub Val, kao i medijskim pokroviteljima Scubalife, Morski.hr.

Dodatni humanitarni aspekt ove akcije Think Green usmjeren je Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije “Kamenčići”, kojoj će se donirati sredstva prikupljena tijekom vikenda.

Ronilački klub Roniti se mora već jedanaest godina organizira akcije Think Green u sklopu kojih se čiste podmorja, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluje se i edukativno te se podiže ekološka svijest i ukazuje javnosti na probleme onečišćenja okoliša.

Cjelokupnu logističku podršku, kao i tijekom prethodnih akcija u drugim gradovima, osigurava CIOS grupa koja će propisno odvesti i zbrinuti sav prikupljeni otpad.

Tags:

VEZANE VIJESTI