Neovisni novinarski portal
26.2.2024.
wheels on fire
Imate pravo mijenjati odluke i ideje…

Imate pravo mijenjati odluke i ideje…

Da, ovo je tema u kojoj ćete jako često  naići na nečije nerazumijevanje, osim , ako nije u pitanju neka osoba koja Vas u potpunosti shvaća, a takvi su danas rijetki.

Da imate pravo mijenjati odluke i ideje i to nije grijeh već možda znak Vaše zrelosti ,nešto što Vam je sada cilj ne mora to biti sutra, a može ponovo za tri dana, a i ne mora više uopće…

To je sasvim normalno i prirodno, i ne morate sebe zbog preispitivati i bojati se što će okolina reći jer ste im jedno tupili do jučer , a danas ste samo promijenili odluku. Da se razumijemo ovdje ne govori o tome da imate pravo svaku stvar izmijeniti kad  Vam dođe, to bi već bila riječ o nezrelosti pojedinca, ovdje pričam o stvarima koje su Vam dugo bile cilj, a više nisu ili nisu nužno.

Da bi Vam bolje pojasnio stvar , dat ču Vam svoj primjer:

S obzirom da je moj život dosta izložen javnosti zadnjih 10 – 15 godina posebno, svi koji prate zbivanja oko mene ili me malo bolje poznaju znaju da mi jedna od dugogodišnjih želja upisati doktorski studij koji će se naravno nastavljati na sve ono prethodno završeno ili nešto slično. I nije mi to bilo problem podijeliti s javnosti. Jer to je moja TRENUTNA želja i cilj. Naravno pripremam da što spremniji dočekam idući natječaj kad ga Sveučilište raspiše. To može biti za par mjeseci , godinu, dvije, ne zna se… U svakom slučaju sada mi je to želja , da makar probam pa, ako ide ide, ako ne – idemo dalje i nikakav problem. E  ovdje dolazimo do mogućeg problema jer ne znamo, kao što sam napisao, kad će odući natječaj izaći i isto tako ne znamo hoće li u tom trenutku kad on izađe to meni i dalje biti prioritet ili ne, možda samo odmahnem rukom i kažem sebi čekati ću idući ili ga uopće neću čekati jer mi to nije vise put koji želim ići, a možda se opet i ta odluka izmjeni kad naletim na idući taj natječaj….

Ali sad imamo problem, a to su svi oni ljudi s kojima ste podijelili tu Vašu želju još davno i koju su odmah oni pretočili u nešto što se zove MUST DO IT i nema dalje! E pa onda tim ljudima lijepo objasnite da, ako im je stalo da će razumjeti Vašu promjenu, istina malo je to teško i može se dogoditi da neke osobe odu, ali to samo uglavnom onda znači da ona nije ni trebala biti tu, nikad. Oni kojima je stalo i ako vide da ste čvrsti u odluci ostat će i podržati Vas jer svatko ima pravo promijeniti ideju put, svoj cilj, isto kao što ja vjerujem da će moji najbliži shvatiti moje izmijenjene ciljeve, ako do istih naravno uopće i dođe, ali ponekad je i sekunda dovoljna da se nešto dugoročno samo iznenada izmjeni…

Tags:

VEZANE VIJESTI