Neovisni novinarski portal
28.9.2022.
(NE)RED / hadeze / političarenje / Vlada
Ministar Banožić na trošak poreznih obveznika uredio stan u centru Zagreba, iako je bilo raspoloživih, useljivih državnih stanova koji nisu zahtijevali nikakav trošak!

Ministar Banožić na trošak poreznih obveznika uredio stan u centru Zagreba, iako je bilo raspoloživih, useljivih državnih stanova koji nisu zahtijevali nikakav trošak!

Ministar obrane Mario Banožić ušao je u pravi rat s predsjednikom Zoranom Milanovićem, za kojeg je, nota bene, izjavio da je “psihijatrijski slučaj”, a uoči sastanka Vijeća za obranu zaprijetio vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga RH da više neće moći koristiti vojne resurse bez njegove ( ministrove ) suglasnosti. Čovjek bi pomislio da taj zbilja nema putra na glavi, pa zato igra na sve ili ništa i zaoštrava odnose do kraja. Ali, vraga!

Nacional je danas objavio da je ovaj, ne osobito spretni i kompetentni, Plenkovićev ministar dobio svojevremeno na korištenje trosobni stan u Zagrebu, u centru grada, na pet minuta od njegova tadašnjeg radnog mjesta, što znači da je na posao mogao pješice. Ali, ni to nije sve, pa mu je država platila i dodatnih 200 tisuća kuna troškova preuređenja stana. Zaslužio je. Ipak je na čelu ministarstva – nezamjenjiv!

Dakle, ako je vjerovati Nacionalu koji se poziva na dostupnu dokumentaciju, za Marija Banožića, tada nakratko ministra državne imovine, nije bio dovoljno dobar, odnosno odgovarajući, baš nijedan od čak 133 stana raspoloživa stana za službene potrebe. Pa je agilni ministar našao drugi, odgovarajući, u samom, strogom centru grada, na pet minuta od njegovog tadašnjeg radnog mjesta u Dežmanovoj. Da fecto je, piše Nacional, sam sebi dodijelio rečeni stan neposredno nakon što je u srpnju 2019. zasjeo u fotelju ministra državne imovine, a stan koristi i danas, odnosno, na toj je adresi prijavljen s boravištem.

Stan znatno premašuje kvadraturom ministrove potrebe, bar u odnosu na druge jednako rangirane kolege u Vladi, iako je bilo državnih stanova koji bi bili primjereniji, ne samo po kvadraturi nego i stoga što su bili odmah useljivi, pa nije bilo nikakve potrebe za dodatnim intervencijama i troškovima. No, Banožić je htio baš ovaj u centru, inzistirao je na njemu, a kako je stan bio u derutnom stanju, bilo je nužno njegovo preuređenje, pa je taj ministrov hir stajao porezne obveznike dodatnih 200 tisuća kuna, koliko je koštao novi interijer po mjeri ministra, objasnili su iz Nacionala.

Naoko skromni Vinkovčanin tako se, eto, baš u danu očekivanog smirivanja strasti na relaciji Pantovčak – Banski Dvori, koje je uspješno podgrijavao danima, zajedno sa šefom države, ispostavlja nimalo skromnim i naivnim. Naprotiv, čini se da je i Banožić samo još jedan tipični HDZ-ovac iz buketa premijerovih “najboljih ljudi” čiju stabilnost na ministarskoj poziciji održava intenzitet sukoba sa predsjednikom Republike. Što ga više Milanović napada, to je Plenkoviću važniji i draži, ergo, u fotelji ministra obrane- sigurniji!

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI