Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
'rvatska
Ilustracija: Milanović i Plenković

Z. Milanović kaže kako je ‘natjerati ljude da se cijepe ili im prijetiti gubitkom posla i službe jako sklizav teren’, dok A. Plenković ‘razmišlja o uvođenju covid-potvrda za socijalne ustanove’

Ilustracija: Milanović i Plenković

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je u ponedjeljak iz Pazina da nije za obvezno cijepljenje građana te istaknuo kako je nošenjem maski nemoguće iskorijeniti virus.

“Premijer govori ono što je u skladu i odgovora njegovoj političkoj liniji, ja ne vidim gdje je tu njegov interes. Natjerati ljude da se cijepe ili im prijetiti gubitkom posla i službe je jako sklizav teren i to je poigravanje”, naglasio je predsjednik.

“Ako sam se ja cijepio, meni je svejedno jeste li se vi cijepili ili niste”, izjavio je novinarima nakon što je sudjelovao na svečanosti kojom je obilježena 78. obljetnica donošenja Pazinskih odluka o sjedinjenju Istre s maticom Hrvatskom.

Istodobno, HDZ je u ponedjeljak održao redovitu sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te partije, a nakon nje medijima se obratio predsjednik Vlade i partije HDZ- Andrej Plenković.

Covid-potvrde idu za djelatnike u zdravstvu, a Plenković je rekao: “razmišlja o uvođenju covid-potvrda za socijalne ustanove, mislim da je to logično i normalno, a o školama još u ovom trenutku ne razmišljamo”.

Ilustracija: Milanović i Plenković


VEZANE VIJESTI