Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
izborište / POLITIKA
Marko Vučetić, novi predsjednik  zadarskog Gradskog vijeća: Kreće afirmacija javnog života grada Zadra…

Marko Vučetić, novi predsjednik zadarskog Gradskog vijeća:
Kreće afirmacija javnog života grada Zadra…

Marko Vučetić iz koalicije Srcem za Zadar, nije izabran za zadarskog gradonačelnika, ali je zato danas na konstituirajućoj sjednici izabran za novog predsjednika zadarskog Gradskog vijeća s 15 glasova (liste Srcem za Zadar i Enija Meštrovića ). Za potpredsjednike Vijeća izabrani su neovisni Enio Meštrović ( Ričard )  i HDZ-ov Bruno Milin.
Zanimljivo je da su Milina vijećnici izabrali jednoglasno, dok su kod glasanja za predsjednika GV-a Marka Vučetića svi vijećnici HDZ-a i Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta, njih 12, ostali suzdržani, dok je neovisni Meštrovića za potpredsjednika izabran sa 16 glasova.

Vučetić je izjavio da želi stabilnu većinu koja će donositi odluke na razini kohabitacije. Njegova lista koju je predvodio- lista SDP, AM, HSS, Centar, GLAS,  u Vijeću ima 8 mandata. HDZ i partneri ( HSP, SU, Reformisti) ima 11 mandata , Meštrovićeva Nezavisna lista 7, a Domovinski pokret 1.

– Zahvaljujem svima koji su me nenadano izabrali i koji su me nenadano predložili- kazao je Vučetić preuzimajući predsjedanje sjednicom. Formiranjem većine u Gradskom vijeću,  rekao je, “počinju konstruktivne politike, ali te konstruktivne politike nužno nastaju iz onog što sam u kampanji govorio da imamo jasnog adresata naših pozitivnih politika, a to su građani Zadra, i jasnog adresata, a to je naš politički neprijatelj u gradu Zadru- HDZ”. Vučetić je najavio da sada slijede nove, pozitivne politike, nema anti, nema protu, kreće afirmacija javnog života grada Zadra, a ona proizlazi iz ovih dvaju adresata, poručio je.

Marko Vučetić (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI