Neovisni novinarski portal
19.9.2021.
političarenje / POLITIKA
Grmojin teorem: Možemo je izmislio Plenković da našteti SDP-u!A tko je izmislio Most?

Grmojin teorem:
Možemo je izmislio Plenković da našteti SDP-u!A tko je izmislio Most?

Svašta se u kampanji za recentne lokalne izbore o platformi Možemo! govorilo i pisalo, za sve i sva su ih oponenti i suparnici optuživali, ali to što je blebnuo Mostov Nikola Grmoja, doista nadilazi svu kreativnost i ingenioznost teoretičara urote i budnih čuvara hrvatske neovisnosti od „stranih plaćenika“, „soroševaca“, „udbaša“, „komunjara“, „jugoslavena“. Grmoja je, naime, otkrio da je autor platforme Možemo! ni manje ni više nego HDZ-ov Andrej Plenković, koji im je dao „poguranac“ samo kako bi naštetio SDP-u!? A da nam kaže čiji je projekt Most, možda bi to bilo zanimljivije…?

Možemo! Pula poziva sve zainteresirane da im se priključe

Grmoja se oglasio a propos problema s financijama nove zagrebačke gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, liderom platforme Možemo!, koji je kazao da je stanje s proračunskim minusom i gore negoli je očekivao. To je za Most-ovog Grmoju bio šlagvort da razvije teoriju „smanjivanja očekivanja“, koja je, kako znalački konstatira, poznata u PR-u. Dakle, očekivanja od Tomaševića kao novog gradonačelnika su velika, i da ne bi razočarao svoje fanove, svoje sugrađane koji su mu iskazali tako veliko povjerenje ( nevjerojatnih 200 tisuća glasova! ), gradonačelnik potencira zatečene dugove i naglašeno govori o teškoj situaciji  kako bi smanjio očekivanja i dobio na vremenu tijekom kojeg će mu se tolerirati izostanak rezultata.

Grmoja ne tvrdi da problema nema i da nisu veliki, jer, Zagreb doista jest u teškoj financijskoj situaciji  i ti se problemi ne mogu riješiti preko noći, kako su na odlasku tvrdili Bandićevi vjerni pouzdanici kojima to nije uspjelo ni za 20 godina, a sada bi sve mogli za dva dana. Problemi nisu mali, veli Grmoja, ali su rješivi. Najveći problem je likvidnost, jer treba podmirivati obeveze, ali to se može dugoročno riješiti bez povećanja cijena komunalnih usluga. Pitanje je, kaže, samo koliko je novi gradonačelnik Tomislav Tomašević spreman na to i ima li sposoban tim koji će se znati s time nositi.

Ne bi Grmoja želio kritizirati Tomaševićevu najavu angažiranja vanjske financijske revizije, ali loše je ( ipak ! ) to što je u kampanji obećavao da se ništa neće outsourcati, a već u startu poseže za uslugama vanjske revizije. Ali, „mislim da je to dobro i potrebno“, reći će kontradiktorni Grmoja, koji apriori kritizira makar bilo što, a istodobno želi ostaviti dojam principijelnog i konstruktivnog oponenta ( Most )  u Gradskoj skupštini.  Svaki dobar prijedlog, obećava, oni će podržati, neće podmetati noge jer žele da Zagreb krene pravim smjerom u interesu svih građana.

I onda ispali da je premijer Plenković autor platforme Možemo! kojoj je dao medijski poguranac kako bi naštetio SDP-u!

– Logično je promišljao, veli Grmoja, ako raste Možemo!, pada SDP, naš glavni takmac u anketama, ta razlika će ljudima biti vidljiva, mi ćemo biti prva politička snaga u Hrvatskoj…Ali, mislim da se tu preračunao, da je zapravo stvorio puno opasnijeg političkog oponenta- elaborirao je svoju teoriju o Plenkovićevom demontiranju SDP-a platformom Možemo! kojoj je šef HDZ-a osobno autor.

Zbilja, domišljatosti hrvatskih političara teško je parirati. I spremnosti da u nastupu jala kažu kojekakve gluposti. A Grmojin istraživački uradak nije ništa drugo do li zavist i zlobni pokušaj da se još malo i nakon izbora udari po Možemo!, platformi koja se nametnula kao nova zvijezda ovih izbora i gurnula u drugi plan sve ostale, a Most napose. Ali, nije Mostu kriv ni Tomašević ni Možemo! da su izgubili ne samo u Zagrebu nego i u svojoj matičnoj sredini- u Metkoviću i Dubrovačko-neretvansko županiji. Poraz je njihov, kao što bi bila i pobjeda, i zato ne treba dezavuirati druge kojekakvim iracionalnim urotničkim teorijama, treba se okrenuti sebi, i pokušati vidjeti svoju sliku u ogledalu.

Možda je najbolji odgovor Grmojinoj kreativnosti onaj nesuđenog zadarskog gradonačelnika, Marka Vučetića, koji je zanimljivo primjetio:

Grmoja kaže da je Plenković autor platforme Možemo jer im je dao medijski poguranac kao nekad Milanović Mostu. Dakle, autor platforme Možemo je Plenković, a autor Mosta je Milanović. Tako tvrdi Grmoja– komentirao je na Facebooku Vučetić.

Može li tako, Grmoja?

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI