Neovisni novinarski portal
13.8.2022.
izborište
'Vrijeme je za prave promjene' piše na transparentu Možemo! (foto TRIS/G. Šimac)

Možemo? Možemo!:
‘Pozivamo sve građane da izađu na izbore i sudjeluju u povijesnoj promjeni’

'Vrijeme je za prave promjene' piše na transparentu Možemo! (foto TRIS/G. Šimac)

-Možemo? – upitao je Tomislav Tomašević novinare jutros ispred zgrade zagrebačke gradske uprave jesu li spremni za početak završne izborne konferencije za novinare uoči tzv. predizobrne šutnje.

-Možemo… – odgovorile su fotoreporterke, snimatelji, novinarke, novinari i ostali, na što se većina nasmijala shativši kako su usput izgovorili i ime političke platforme Možemo!.

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević se, kao i ranije, pred novinare dovezao svojim minibiciklom i odmah se uputio prema mikrofonima i kamerama, uz potporu kandidata za zamjenicu, odnosno zamjenika gradonačelnika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta te više desetaka predstavnika stranaka koalicije Možemo! – Zagreb je NAŠ! – Zelena alternativa ORaH – Nova ljevica – Za Grad!. 

Možemo! ispred zagrebačke gradske uprave (foto TRIS/G. Šimac)

-Mi se već godinama borimo za Zagreb u kojem ne vlada interesna klika, nego u kojem vlada javni interes u korist svih građana Zagreba. Borimo se za zeleniji Zagreb, za pravedniji Zagreb, za učinkovitiji Zagreb i transparentniji Zagreb. U nedjelju su povijesni izbori, jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika i pozivamo sve građane da izađu na izbore i sudjeluju u toj povijesnoj promjeni. Isto tako, vjerujemo da ćemo u nedjelju pobijediti. Pobjedit ćemo uzdignute glave i svakome ćemo nakon ovih izbora moći gledati u oči. Obećali smo pozitivnu kampanju koja se fokusira na gradske probleme i nudi rješenja tih problema, a mi svoja obećanja ispunjavamo – rekao je Tomašević.

Oslobođenje od hobotnice

– Isto tako potreban je još mali korak da se Zagreb oslobodi korupcijske hobotnice koja ga je zarobila, koja mu ne da diše, koja mu ne da da se razvija. Tako da pozivamo građane da učine još taj mali korak i izađu na izbore kako bi Zagreb konačno bio bolje mjestao za život i za sve stanovnike ovog grada – pozvao je građane Tomašević.

Grafit u Zvonimirovoj ulici (foto TRIS/G. Šimac)

Dotakao se i  kampanje njegovog protukandidata, a koja je, kažu, vrvjela klevetama, lažima i izmišljotinama…

– Isto tako je potrebno u nedjelju reći ‘ne’. Glasno ‘ne’ kampanji koju je vodio moj protukandidat, kampanji huškanja, mržnje, straha, dezinformiranja i kampanji u kojoj se demonizira političke suparnike. Još jednom pozivamo sve građane da izađu na izbore i da glasaju za budućnost, a ne za prošlost i da glasaju za prave promjene, Hvala lijepa – rekao je Tomašević i pozvao predstvanike medija da postavljaju pitanje.

Na to je prema njemu krenuo muškarac koji je postavio nejasno pitanje o novcu, pa je tako spomenuta i milijarda kuna, što je kod prisutnih izazvalo smijeh.

Tomislav Tomašević (foto TRIS/G. Šimac)

‘Pozivam Uskok, DORH, Sherlocka Holmesa, Poirota, grupu TNT…’

-Što se tiče ovih milijardu kuna pozivam sve institucije, Uskok, DORH, Sherlocka Holmesa, Poirota, grupu TNT, pročešljajte sve moje transakcije i ako netko ima ikakav dokaz neka to pokaže. Ovakva kampanja dezinformiranja, laži i kleveta za lokalne izbore nije još viđena. Ja vjerujem da će građani Zagreb reći glasno ne ovakvoj kampanji. Ovo nije smiješno, ovo je tragikomično, ovo je opasno i ovakvoj kampanji treba reći ne -rekao je Tomašević.

-Ova kampanja je pokazala da je hrvatska politika dosegnula jedno novo dno. Ali građani će to kazniti na izborima. Vjerujem da ćemo uskoro ući u ovu zgradu kao nova uprava, rekao je Tomašević, zahvalivši volonterima i dodavši da su probudili optimizam u gradu.

Tomislav Tomašević, uz potporu kandidata za zamjenicu, odnosno zamjenika gradonačelnika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta (foto TRIS/G. Šimac)

Još jednom je pozvao građane da izađu u nedjelju na izbore.

-Mi svoje birače pokušavamo motivirati da izađu na izbore na optimizmu i nadi, neki kandidati su odlučili svoje birače mobilizirati, pozivajući se na prošlost. Vidjet ćemo kome će uspjeti. Svaki glas nam je u nedjelju bitan, svaki glas znači da imamo legitimitet za promjene i dokaz da ovakva kampanja huškanja ne može proći – rekao je Tomašević.

Na koncu, ustvrdio je kako će Možemo! nakon drugog kruga izbora  započeti razgovore sa strankama koje su od centra prema lijevo, te kako vjeruje da će postići većinu u Gradskoj skupštini  i nastaviti s realizacijom programa koje su obećali…

Nakon toga se opet odvezao na svojem minibiciklu, a pogledom su ga ispratile i osobe na vratima goleme garaže u kojoj su, pored zgrade Gradske uprave, parkirani nebrojeni službeni automobili koje su kupovale bivše gradske vlasti.

Tomislav Tomašević i bicikl (foto TRIS/G. Šimac)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI