Neovisni novinarski portal
27.7.2021.
priroda i društvo
Među gredama kanjon

Idi i hodaj:
Akcija ‘Go and walk’ – pješacima jeftiniji ulaz u NP Krka

Među gredama kanjon

Idi i hodaj. Kako javljaju iz Nacionalnog parka Krka, u sklopu njihove promotivne svibanjske akcije „Go and walk“, što bi prevedeno na hrvatski jezik značilo idi i hodaj, posjetitelji koji odluče pješice ući u Nacionalni park „Krka“ ostvaruju 20 % popusta na ulaznice.

-Akcija se odnosi na sve individualne ulaznice a traje od 1. do 31. svibnja, uključujući i Međunarodni praznik rada, 1. svibnja. – ističu, no ne govore što je s tradicionalnom desetljetnom praksom da prvog dana svibnja ulaz u park bude moguć bez plaćanja ulaznice, makar za domicilno stanovništvo. 

Među gredama kanjon

-Ako na Skradinski buk odlučite doći pješačkom stazom koja do njega vodi s Lozovca ili sa Skradinskoga mosta, ulaznicu ćete moći kupiti po promotivnoj cijeni od 80 kuna. Ta ulaznica toga dana vrijedi i za sve ostale kopnene lokalitete u Parku. Za djecu do sedam godina ulaz je besplatan, a ona od sedam do osamnaest godina, koja u Park dolaze u pratnji roditelja ili staratelja, plaćaju samo 64 kune. Ako se pak odlučite posjetiti samo lokalitet Roški slap, ulaznica za odrasle iznosit će 40 kuna, a za djecu od sedam do osamnaest godina 32 kune. Uz promotivnu svibanjsku akciju, ulaznica za manastir Krka i arheološki lokalitet Burnum iznosi 32 kune, a za djecu od sedam do osamnaest godina 24 kune . kako kažu. 

Skradinski buk

„Go and walk“ promotivna akcija podrazumijeva ulaz i izlaz iz Parka pješice. Sve ostale usluge, kao i ulaznice za posjetitelje koji će u Park ući brodom ili autobusom, naplaćuju se prema redovitom cjeniku, upozoravaju. Radno vrijeme Parka je od 8 do 19 sati.

„Promotivnom akcijom ‘Go and walk’ Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ želi potaknuti aktivno posjećivanje Parka i korištenje poučno-pješačkih staza kako bi, kroz redukciju korištenja prijevoznih sredstava, autobusa i brodova, izravno utjecala na smanjenje emisije ugljikova oksida“, kazala je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica.

Skradinski buk

Na 109 kmsvoje površine, Nacionalni park „Krka“ pruža  sedam raskošnih slapova, jednako toliko srednjovjekovnih utvrda, samostan i manastir, povijesnu hidroelektranu, etnografsku baštinu, arheološka nalazišta i brojne životinjske i biljne endeme.

-Dvadeset dvije poučno-pješačke staze, duge ukupno 47 km, i vidikovci Nacionalnog parka „Krka” omogućuju istinski doživljaj prirode i njezinih očaravajućih krajolika. Ljubitelji aktivnog boravka u prirodi mogu uživati i u 470 km biciklističkih ruta u NP „Krka“, koje, obuhvaćajući njegovu cjelokupnu kulturnopovijesnu baštinu, uz rekreativnu imaju i odgojno-obrazovnu ulogu – kako ističu.

Vidikovac Ključica

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI