Neovisni novinarski portal
24.10.2021.
zagrebalije
Predizborna anketa o Zagrebu: Tomislav Tomašević (Možemo!) uvjerljivo najjači

Predizborna anketa o Zagrebu:
Tomislav Tomašević (Možemo!) uvjerljivo najjači

Istraživanje Dnevnika Nove TV o političkoj sceni u Zagrebu pokazalo je kako  Tomislav Tomašević (Možemo!) uživa najveće povjerenje anketiranih birača: čak 38 posto njih bi njega biralo za zagrebačkog gradonačelnka. Gotovo četiri puta manje njih bi glasalo za HDZ-ovog kandidata.  

-Da se danas održavaju izbori, Tomislav Tomašević dobio bi potporu od 38 posto. Na drugom je mjestu Joško Klisović, ali daleko zaostaje i trenutačno može računati na 15,8 posto. HDZ-ov kandidat Davor Filipović uživa potporu od 11,7 posto. – kažu rezultati te ankete.

Sljedeći po broju glasova su  Vesna Škare Ožbolt koja dobiva 9,6 posto, kandidat MOSTA Zvonimir Troskot mogao bi računati na 6,5 posto, a  Miroslav Škoro ima 6,3 posto.

Anketirani su upitani i za koga bi glasali u drugom krugu: u slulčaju da u drugi krug uđu Tomašević i kandidat HDZ-a, Davor Filipović, lider zeleno-lijeve koalicije dobio bi 64,2 posto u odnosu na Filipovića koji bi dobio svega 24,2 posto.

Tomašević bi pobjedio i SDP-ovog kandidata Klisovića: s 53,5 posto prema 22,1 posto.

Postoji li mogućnost da Zagreb konačno krene drugim putem: da se uz gradske vlasti ne vezuju afere, besmisleno trošenje novca na preskupe i nepotrebne projekte i korupcija golemih razmjera?

Sudeći prema rezultatima ove ankete, to je itekako moguće.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI