Neovisni novinarski portal
26.7.2021.
POLITIKA
Milanović žestoko uzvratio na Plenkovićevo osporavanje prof. Đurđević: Oni su ružni, prljavi i zli…

Milanović žestoko uzvratio na Plenkovićevo osporavanje prof. Đurđević:
Oni su ružni, prljavi i zli…

Nakon današnjeg solilokvija šefa HDZ-a i Vlade, Andreja Plenkovića, iz kojega je potpuno razvidno da HDZ ni pod koju cijenu neće podržati izbor profesorice Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda, jer nije poštivala zakonsku proceduru i dopustila je, kako veli premijer, da je predsjednik Milanović “provlači kroz blato”, iz Rijeke je stigao žestoki odgovor šefa države, Zorana Milanovića. Sad se vidi tko je ružan, tko prljav  a tko zao, poručio je.

Tijekom posjeta Rijeci, predsjednik Milanović, prenosi N1 , komentirao je izjave premijera Plenkovića o Zlati Đurđević koja se, navodno, sama diskvalificirala kao kandidatkinja za šeficu VS-a.

-Moj Ured je predložio. Nije protuustavno, štogod govorio Šeks i njegovi kumovi- rekao je Milanović, dodajući da je njegov Ured uputio dopis DSV-u i oni su odlučili raspisati novi javni poziv. Ali, te sekunde je, ističe Milanović, krenula divljačka difamacija Zlate Đurđević, kreće pljuvanje i njezino povlačenje po blatu.

-Svatko od tih likova ima jednu karakteristiku. Prvi, Plenković, je ružan. Ne mislim fizički. Ovo je takva seljačka i divljačka uvreda jedne žene koja nije napravila ništa. Gdje su Sanje Sarnavke i žene SDP-a u ovom trenutku?- pitao se revoltirano Milanović.

-Drugi lik je prljav– to je Pupovac– nastavio je – a zadnji je koji smije govoriti da je ona padobranka. Koga on predstavlja? Na svakim izborima dobijem više glasova hrvatskih Srba od Pupovca– žestoko će ljutiti šef države.

– Treći je zao- otkriva predsjednik- a to je gospodin kojeg cijela Hrvatska zove Njonjo. On je danas rekao da je protiv Đurđević, a taj smo trenutak čekali, da netko od njih napokon kaže da je protiv nje. Rekao je da je protiv Zlate Đurđević jer je ona bila protiv izručenja ljudi koji su odgovorni za ubojstvo Stjepana Đurekovića. On ne zna da je gđa Đurđević bila prva koja je napala moju vladu i mog ministra, najbližeg suradnika Orsata Miljenića, zbog lex Perkovića, isto kao što nas je napao Karamarko i njegov podrepaš Jandroković‘-  izjavio je Milanović, pitajući se koja je sljedeća gadarija predsjednika Sabora.

-Gospođa Đurđević, ako ne odustane, a neće, iako sve rade da odustane i zato je vrijeđaju. Sarnavka, gdje smo? Nitko se na to nije osvrnuo. To nije narikača, to je seljačka uvreda, to je srozavanje dostojanstva jedne ustanove- vehementno će predsjednik Republike.
Ustvrdio je da Plenković laže o Đurđević jer je ona rekla da će se javiti na javni poziv, ukoliko ga bude. Ali, njezin je problem, veli Milanović, što se usudila prihvatiti kad sam je kandidirao, nije pitala HDZ.

– Ako ne izaberemo predsjednika ili predsjednicu Vrhovnog suda, nemamo niti predsjednika Državnog izbornog povjerenstva. Oni su to prepoznali i skinuli teret sa sebe. Oni su passe, izvrijeđali su je i počeli su je difamirati. Što ćemo sad? Ona je moj kandidat. Ta osoba, bude li živa i zdrava i odupre li se ovoj divljačkoj hajci, ona će doći u Sabor i tamo će joj ti tipovi morati objašnjavati zašto nije dobra. To ćemo gledati- najavljuje iz Rijeke očekivani scenario Milanović.

Na kraju ove burne reakcije na HDZ-ovo sabotiranje Zlate Đurđević, kao kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda Milanović zaključuje kako Andrej Plenković pokazuje sociopatsku crtu zlostavljanja mase diplomata koji mjesecima ne znaju kad će ići na službu, njihova djeca ne znaju kad će ići u školu, a sve stoga što HDZ želi odlučiti o kandidatima. A to neće ići, poručio je Milanović.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI