Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
političarenje
Šetnja Banijom (foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture)

Parada nakon sedam dana:
Prometni ministar obilazio Baniju i davao izjave

Šetnja Banijom (foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture)

Upravo punih i čitavih sedam dana nakon razornog potresa koji je 29. prosinca 2020. godine u 12 sati i 19 minuta pogodio Baniju i šire, danas se na tom području pojavio i hrvatski prometni ministar O. Butković (HDZ) te je u par navrata pred kamerama i mikrofonima davao izjave. Doista promptna, brza i munjevita reakcija, reklo bi se, ako ćemo se šaliti.

Šetnja Banijom (foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture)

-Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima tijekom današnjeg dana boravio je u posjetu Sisačko – moslavačkoj županiji, u okviru kojega je obišao oštećenu prometnu infrastrukturu na potresom pogođenom području.- pojašnjavaju u njegovom ministarstvu današnju paradu političara po unesrećenom kraju, a kojoj su se pridružili i drugi ministri uključujući i A. Plenkovića (HDZ).

No tu nema mjesta šali i ništa tu nije smiješno, pa ni to da je navedeni ministar na pitanja o štetama odgovarao uglavnom tako što bi rekao da se ‘zasad još ne zna.’

-Što se tiče lokalnih i nerazvrstanih općinskih cesta, koje nisu u dosegu Hrvatskih cesta i Ministarstva, tražimo od lokalne uprave da dostave kolike su štete, i tu ćemo pomoći, no sad još ne znamo stvarnu štetu.”. – rekao je ministar.

Puknuta cesta (foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture)

Te je, uz ostalo, dodao.

-Sanacija svih državnih i županijslih cesta hitno kreće. Zasad ne znamo kolika je šteta na lokalnim cestama, ali radi se i na tome.” – rekao je ministar Butković.

No što se zna? Zna se da je ministar pohvalio teleoperatere jer su popravili internet.

Sada se radi na tome da teleoperatori pojačaju signal u ruralnim i pograničnim područjima.“. – zaključio je ministar Butković.

Moguće je da će sljedećih Baniju obilaziti i drugi ministri i davati izjave.

Na primjer, možda ministar financija Z. Marić obiđe bankomate da vidi ima li oštećenja na bankomatima i da izjavu kako se ‘zasad još ne zna’.

Davanje izjave (foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture)

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI