Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
IZDVOJENO / POLITIKA
Milanović na meti žestokih kritika u susjedstvu: “Obraz isperi izvinjenjem!”

Milanović na meti žestokih kritika u susjedstvu:
“Obraz isperi izvinjenjem!”

Filozof Marko Vučetić, docent na zadarskom Filozofskom fakultetu, bivši saborski zastupnik i potencijalni kandidat za zadarskog gradonačelnika, u intervjuu za Face , televiziju u susjednoj BiH, žestoko je secirao hrvatsku političku vrhušku, prije svega, predsjednika Republike Zorana Milanovića i predsjendika Vlade Andreja Plenkovića. Za Milanovića kaže da je neurotični klerik, za Plenkovića da ima narcističku strukturu ličnosti. No, s iste televizije šef hrvatske države dobio je i od novinara Senada Hadžifejzovića rijetko brutalnu poruku…

Milanović je neurotični klerik!

– Od Milanovića ne treba očekivati izvinjenje! On neprestano upada u verbalnu eskapadu i iz nje ne može izaći! Nalazi se u neprestanom stanju očaja, koji graniči s histerijom! Na simboličkom nivou je socijal-demokrata, ali nema socijaldemokratski sadržaj! Na prošlim izborima smo imali mogućnost birati između loše prošlosti i nikakve budućnosti! Milanović je čovjek koji ima višak treće rečenice! Svaka njegova rečenica je treća rečenica!- ocijenio je Vučetić.

Nastavio je u istom tonu :

Plenković ima narcističku strukturu ličnosti, a Milanović je neurotični kolerik i razgovor između njih nije moguć! Naši političari se nalaze u rascjepu nacionalnih ucjena! Na način nacionalizma ucjenjuju građane vlastitih država! Intelektualci šute zato što su preuzeli tuđi um! Živimo u svijetu u kojem želimo obnoviti vlastiti početak, u kojem tražimo uzore, velike vođe, gotovo metafizička bića! U sekularnoj državi niko od političara ne bi trebao promišljati politike s nivoa svog svjetonadzora i religijskog uvjerenja! Kod Milanovića je problem što on na nivou ideologije kao svoju vrijednost ističe ono što ne bi trebao! Svejedno je, je li on disfunkcionalni vjernik ili disfunkcionalni ateista, nama treba političar koji sa sekularnih pozicija izgrađuje društvo! Imam odgovornost prema suverenosti, prošlosti i budućnosti!- komentirao je Vučetić.

“Sačuvaj, Bože, ovu zemlju od peksine politike hrvatskog predsjendika…”

S Face TV stigla je predsjedniku Milanoviću rijetko brutalna poruka i od novinara Senada Hadžifejzovića. Izravno u eter novinar je šefu hrvatske države poručio:

-Obriši stražnjicu papirom, isperi, istuširaj. Obraz isperi izvinjenjem- i nastavio u istom stilu:

-Sačuvaj, Bože, ovu zemlju od peksine politike hrvatskog predsjednika i srpskog predsjednika. Nije nacionalizam, a ako i jeste onda nije nacionalni nacionalizam već novinarski, sa argumentima i bosanski, nadnacionalni, naučno dokazan, u anketama svjetskih agencija dokazan – bosanci, svi mi zajedno bez obzira da li smo Bošnjaci, Srbi, Hrvati, građani, miješani, došljaci, kopilad iz miješanih brakova, vlasi, ćafiri, heretici, bogumili, krstjani, nevjernici i vjernici – mi smo, dokazano, naučno i istraživački, svi, najčistija nacija u Evropi – imamo najbolje, za nas normalne, higijenske navike. Je li ovo rasizam – čista nacija?

Da, rasizam na koji smo ponosni – jednostavno čisti smo i evropska nauka je to dokazala, da smo čisti rasisti. Jesmo li ljuti? Naravno! Šutimo decenijama na vaše zločine-  kazao je, nimalo ne štedeći Milanovića, novinar Senad Hadžifejzović.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI