Neovisni novinarski portal
19.1.2022.
crovid / narodno zdravlje
KB Dubrava ponovo u mraku! Diverzija?

KB Dubrava ponovo u mraku! Diverzija?

Tek što je primila prvih 40-ak covid-pacijenata,  hrvatska covid-bolnica KB Dubrava, već je, čini se, sabotirana! Dio objekta danas je ponovo ostao bez struje, a kako je utvrđeno da je razvaljen ormar sa sklopkom, o svemu je obaviještena policija, a iz bolnice su priopćili da se sumnja da je oštećenje izazvano namjerno. 

U dijelu bolnice koji je ostao bez struje, prenosi N1, nisu pacijenti, već ga koriste liječnici za administrativne poslove, a tehnička služba ustanove osigurala je napajanje strujom iz novog izvora. Utvrđeno je da je mehanički oštećena brava na ormaru s električnom sklopkom za napajanje strujom u tom dijelu objekta,  i  da je razvaljena sklopka, pri čemu je drugi kat bolnice ostao bez struje oko sat i pol vremena.

Vršitelj dužnosti ravnatelja KB Dubrava, Ivica Lukšić odmah je o događaju , osim policije, obavijestio i ministra zdravstva Vilija Beroša i predsjednika Upravnog vijeća bolnice, državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva, Silvija Bašića. Inače, zbog ranijeg slučaja ispada bolnice iz energetskog sustava, poduzete su sve mjere za zaštitu objekta i strožu kontrolu i evidentiranje ulaza i izlaza iz zgrade, prije svega, priopćili su iz KB Dubrava, radi sigurnosti pacijenata i bolničkog osoblja u ustanovi koja je u cijelosti namijenjena liječenju covid-bolesnika.

Kako se ne radi o prvom incidentu ove vrste, smatra se da ne može biti govora o slučajnosti, pogotovo jer je za razbijanje vrata na ormaru i razvaljivanje sklopke trebalo imati i odgovarajući alat i vrijeme na raspolaganju, a prije svega namjeru .

–Najkraće, ovo se može smatrati diverzijom, a nadam se da će policija, kojoj je prijavljen događaj, utvrditi sve činjenice i odgovorne. Ono što je važno- izjavio je v.d. ravnatelja KB Dubrava Ivica Lukšić, poduzeli smo i dodatne mjere zaštite objekta i sigurnosti pacijenata i osoblja bolnice.

Kome može biti interes da isključivanjem struje u bolnici ugrozi život teško oboljelih covid pacijenata u KB Dubrava? Samo nekomu pomračenog uma i opako zlih namjera.


VEZANE VIJESTI