Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
POLITIKA
Ivana Kekin preuzima Novu ljevicu: Nova ljevica može biti lijek za naše društvo …

Ivana Kekin preuzima Novu ljevicu:
Nova ljevica može biti lijek za naše društvo …

Za predsjednicu Nove ljevice, na 5. izbornoj Skupštini, izabrana je Ivana Kekin koja će stranku voditi naredne četiri godine. Ivana Kekin je članica stranke od njezinog osnivanja 2016., znanstvenica je i psihijatrica, zaposlena u Klinici za psihijatriju KBC-a Zagreb. Dosadašnja predsjednica, Rada Borić, izabrana je za potpredsjednicu stranke

 

Skupština je održana u skladu s epidemiološkim mjerama – trećina članova i članica sudjelovala je u radu Skupštine uživo, a dvije trećine online.

U svom predsjedničkom obraćanju članovima Skupštine, Kekin je naglasila da „društvene nepravde snažno određuju status i breme koje pojedinac nosi. Zato je politički rad nužan, jer ne možemo liječiti pojedinca ako ne liječimo društvo. Nova ljevica može biti lijek za naše društvo ako je u što većim dozama. Unatoč tome što je trenutni mainstream nakaradna politika koja je okrenuta samo prema sebi, u Hrvatskoj ima mjesta za ljevičarke i ljevičare i ljude koji prepoznaju i cijene artikuliranu lijevu misao“, poručila je nova čelnica stranke.

Najavila je i nastup Nove ljevice na lokalnim izborima u svim sredinama  u kojima imaju članove, osnivanje stranačkih organizacija mladih, škole lokalne demokracije i jače povezivanje s lijevim strankama u zemlji, regiji i  široj međunarodnoj zajednici.


Tags: ,

VEZANE VIJESTI