Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
hrvatsko novinarsko društvo / POLITIKA
HND uputio oštar prosvjed protiv odluke Ustavnog suda o zatvorenoj sjednici: Ostaje snažan dojam da Ustavni sud nešto skriva  od javnosti

HND uputio oštar prosvjed protiv odluke Ustavnog suda o zatvorenoj sjednici:
Ostaje snažan dojam da Ustavni sud nešto skriva od javnosti

Hrvatsko novinarsko društvo oštro prosvjeduje protiv odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske kojom je medijima onemogućeno praćenje sjednice na kojoj se raspravljalo o zakonitosti odluka koje je donosio Stožer civilne zaštite o epidemiološkim mjerama tijekom pandemije koronavirusa.

HND ovakvu odluku smatra protivnom demokratskim standardima, slobodi medija i pravu javnosti da o svim odlukama Ustavnog suda, a pogotovo o današnjoj, bude detaljno informirana, kaže se u priopćenju koje je tim povodom objavio HND.

Obećanja iz Ustavnog suda kako će na “sva novinarska pitanja biti odgovoreno u potpunosti i pravovremeno” zvuče neuvjerljivo jer nakon ovakvog postupka kojim je novinarima onemogućeno praćenje sjednice ostaje snažan dojam da Ustavni sud nešto skriva od novinara, odnosno od javnosti. I sve to događa se u zemlji članici Europske unije koja je donedavno predsjedala tom istom unijom- poručuje se u priopćenju koje za Izvršni odbor potpisuje predsjendik HND-a Hrvoje Zovko.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI