Neovisni novinarski portal
25.7.2021.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Ilustracija: Policija među rekreativcima (foto TRIS)

Punjenje proračuna:
Šibenska policija ispisala 480 prometnih kazni u sedam dana

Ilustracija: Policija među rekreativcima (foto TRIS)

Kako to obično biva, netom nakon završetka nekih izbora, tad već bez bojazni da će naljutiti potencijalne birače aktualnih vlasti,  prometna policija postane zamjetno aktivnija u lovu na prekršitelje  prometnih propisa. Patroliraju i hvataju žrtve motociklima, u označenim policijskim, ali i ‘civilnim’ automobilima, te su zasjede uz cestu sve češće. Kazne se ispisuju, nema milosti, treba puniti državni proračun, ugrožen zbog koronizacije,  kaznama iz džepova građana.

Kako je rekla glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor od 6. do 12. srpnja policajci su ispisali 480 kazni, što je rekordni tjedni broj za ovu godinu. Kako kažu, 225 kazni otpada na prekoračenje brzine, 91 je zbog pojasa, radi viška alkohola je kažnjeno 25, a 20 je onih koji su se ‘nepropisno uključili u promet’.

Među njima je i neki Austrijanac koji je landrover slovačkih tablica na autocesti vozio 214 km na sat, pretpostavljaći valjda kako hrvatska policija turiste neće zaustavljati da ne ugrozi turizam, nego će kažnjavati samo ubogi domaći živalj.

Taj Austrijanac je navodno platio 4000 kuna kazne.

I dok su policajci lovili jadnike bez pojasa, dotle je netko jučer Njemici ukrao automobil u Šibeniku, a jednoj Vodičanki električni automobil, javlja ista policija.

Ni kradljivci ni vozila zasad nisu pronađena.

Ilustracija: Policija među rekreativcima (foto TRIS)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI