Neovisni novinarski portal
12.7.2024.
BANDIĆGRAD / POLITIKA
Ljevica sve sklonija Tomaševiću kao zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Zagreba…

Ljevica sve sklonija Tomaševiću kao zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Zagreba…

Ivana Kekin, pihijatrica i političarka nove generacije, članica platforme Možemo!, gostujući danas na N1 televiziji, izjavila je da je cilj njihove platforme da Tomislav Tomašević u svibnju iduće godine postane gradonačelnik Zagreba. Tvrdi da on to apsolutno može, stranka ima entuzijazam , ima ljude i poručuje: “Zagreb je naš”!
Kekin smatra da je iznimno važno da se ljevica okupi iza jednog čivjeka, jednog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Raduje je čuti Peđu Grbina, SDP-ovog kandidata za novog predsjednika te stranke, koji izjavljuje da će podržati Tomaševića za gradonačelnika Zagreba, ako bi tako maknuli Bandića.– Nužno je, ne samo da se makne Bandić, nego je nužno zaštititi se da grad ne preuzme HDZ– napominje, procjenjujući da Tomašević može dobiti više glasova od Vilija Beroša.
Zagreb je, kaže, oduvijek bio lijevi, a građani su prepoznali autentičnost i angažman Tomaševića i ono što je dosad učinio za Zagreb. S druge strane, smatra Kekin, HDZ i Vili Beroš nisu napravili za Zagreb ništa, naprotiv, godinama surađuju s Milanom Bandićem i drže mu ljestve. Prema tome su, zaključuje, suodgovorni za stanje u Zagrebu.

Zanimljivo je da je prvi glas potpore Tomaševiću iz SDP-a stigao od stranačkog veterana Zlatka Komadine, koji u stranci i nije najbolje odjeknuo, napose kod onih koji i sami imaju ambicije kandidirati se za gradonačelnika Zagreba, poput Gordana Marasa.

No, sada i Peđa Grbin, kao možebitni budući šef SDP-a , na tu mogućnost gleda blagonaklono, što bi možda moglo imati i značajniji pozitivni odjek u SDP-u.
Grbin je svjestan toga da će mu, postane li predsjednik SDP-a, lokalni izbori biti pravi test, i sklon je razgovarati sa srodnim strankama, poput Možemo!, Fokusa, Pametno i Strankom s imenom i prezimenom, o suradnji, kako bi se našlo najbolje rješenje za Zagreb.

-Nemam nikakav problem, kad je riječ o Zagrebu, da naš zajednički kandidat ne bude iz SDP-a, ako je to sigurno rješenje – da s jedne strane maknemo Milana Bandića, dakle, da maknemo lopova, a da ne dopustimo kradljivcima iz HDZ-a da dođu na njegovo mjesto- bio je posve jasan Grbin u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI