Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
BANDIĆGRAD / GRAĐANI
Uredimo Zagreb sami: Otpor Bandićevim redarima koji prijete kaznama zbog malenog vrta na parkiralištu

Uredimo Zagreb sami:
Otpor Bandićevim redarima koji prijete kaznama zbog malenog vrta na parkiralištu

 Zasadi vrt! Uredimo Zagreb sami – nazvana je spontana građanska akcija Zagrepčanki i Zagrepčana nakon što je stigla vijest kako komunalni redari Grada Zagreba traže uklanjanje malenoga vrta kojega su stanari jedne zgrade uredili sami nakon potres oko jednoga stabla.

-Nakon što su naši sugrađani u Preradovićevoj zasadili mini vrt na komadiću zemlje između parkirnih mjesta, dobili su dopis komunalnog gospodarstva u kojem se traži da se očituju te da se taj dio vrati u prvobitno stanje. Naravno slijedi i kazna.Pozivamo sve koji vole ovaj grad da u svojoj ulici posade mini vrt poput ovog u Preradovičevoj. Uljepšajmo sami naš grad, ako treba i uz plaćanje komunalnih kazni. Uredite vrt, objavite fotku uz hashtag #zeleniotpor ili nam pošaljite fotku – vele građani.

Podsjetimo, građani Zagreba, posebice Donjeg grada, tjednima upozoravaju na potresnu nesposobnost, nekompetentnost, aljkavost i bešćutnost gradskih vlasti koji zadugo nisu poduzeli išta na raščišćavanju ruševina nakon nedavnog potresa.

Na koncu, sada bi i kažnjavali i one koji su spontano uredili komadić zelene površine na parkingu…

Tags: ,

VEZANE VIJESTI