Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
wheels on fire
Poroci i OSI: Prihvatite svoj problem, ne bježite od sebe i ne utapajte se u porocima…

Poroci i OSI:
Prihvatite svoj problem, ne bježite od sebe i ne utapajte se u porocima…

Poroci i osobe s invaliditetom. Da, vrlo komplicirana tema za išla napisati konkretno. Sigurno većina Vas misli da OSI nisu toliko „ludi“ da sebi i bližnjima kompliciraju život nečim takvim. Nažalost ima i takvih koji se odaju porocima upravo kriveći svoj invaliditet za to. Žaleći sami sebe krenu u prekomjernu konzumaciju određenih stvari koje generiraju ovisnost. Najgore je kada su to alkohol ili droga. Lako je za ove manje bezopasne poroke, iako i bezopasni mogu postati vrlo opasni, ako izgubite kontrolu.

Puno priča je došlo do mene od OSI, koji su željeli ostati anonimni, kako su iz sažaljenja prema sebi postali ovisnici o narkoticima, alkoholu… Kažu – htjeli su pobjeći od sebe, boli i stvarnosti koja ih je snašla…

Sad ćete sigurno reći: Oni ipak imaju opravdanja za to, pa život im je težak, nije ni čudo. Ne, ljudi, totalno krivo razmišljanje. Zar bi svako tko je bolestan imao pravo postati ovisnik? Naravno da ne! Bit je da svoj život OSI TREBAJU I MORAJU ISPUNITI STVARIMA KOJE IH VESELE, ALI PRIJE SVEGA TREBAJU PRIHVATITI SVOJ PROBLEM!

Sad, hoće li to napraviti uz pomoć roditelja ili prijatelja, ostaje samo na njima. Život OSI može biti prepun pustolovina, ako samo dozvoliš da pustolovina zavlada tvojim životom, a ne poroci. Kukavički je bježati, a hrabrost je suočiti se i živjeti. Živjeti onako kako ti želiš – pasti iz kolica, a uz pomoć dragih ljudi ustati i krenuti dalje…

Možeš ti i popiti koju čašu više, i zapaliti možda i cigaretu ako vam to invaliditet dopušta, naravno, ali samo, ako to radiš umjereno , i ne sa željom da pobjegneš od sebe.

Mislim da će nakon ovog teksta mnogi od vas, možda, ipak uvidjeti da Vas prekomjerni poroci mogu samo napraviti još većom OSI nego što jeste, a to Vam zbilja ne treba.

Ispunite svoje životne stranice na puno ljepši način od poroka, prihvatite sebe sa svim vrlinama i manama. Naučite dijeliti probleme i radost s onima koji vas vole. I koje vi volite.

Kad to sve učinite, tada ni neće biti mjesta za bilo kakve poroke u vašem životu, i naći ćete baš onu mjeru koja vam je potrebna da bi mogli uživati u životu u svakom segmentu i trenutku, a tek tada će uslijediti ono najbolje. Ispisat ćete najljepše stranice svog života pustolovinama kakve ne možete ni zamisliti, vjerujte mi, jer ja sam ih ispisao već dosta, ali vjerujem da tek slijedi ono najbolje, a tako će, vjerujem biti i kod vas.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI