Neovisni novinarski portal
24.9.2023.
VODA
Vodu iz ‘špina’ u većini Šibensko-kninske županije opet treba prokuhati i istaložiti prije upotrebe za piće

Vodu iz ‘špina’ u većini Šibensko-kninske županije opet treba prokuhati i istaložiti prije upotrebe za piće

Voda u ‘špinama’ većine žitelja Šibensko-kninske županije opet nije ispravna za piće: treba je prokuhavati i taložiti prije upotrebe.

-Uslijed obilnih oborina došlo je do zamućenja vode u izvorištima Jaruga i Miljacka, te je mutnoća iznad dozvoljenih vrijednosti. Takva voda se ne preporučuje za piće jer nije sukladna Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju. Povećani stupanj zamućenosti je prirodna pojava na krškim područjima i obično traje nekoliko dana. Isporučena voda se redovno dezinficira. Unatoč tome što ovakva voda nije štetna za zdravlje, preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži, te da se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje i sve druge sanitarne potrebe – kažu u Vodovodu i odvodnji Šibenik. 

Ova obavijest ne odnosi na područje Knina i Drniša već samo oni koje opskrbljuje Vodovod Šibenik, vele.

Obavijest o zamućenju vode odnosi se na područje županije koje se opskrbljuje s izvorišta Jaruga a koje obuhvaća sve potrošače na području Šibenika prema Murteru i Stankovcima, zatim prema Rogoznici te dalmatinsku zagoru (Mirlović Zagora, Perković i Primorski Dolac) te Bukovica i Promina.

Tags:

VEZANE VIJESTI