Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
brejkingnjuz
Hrvatska do Dublina: Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH u subotu u hotelu Turist savjetuje Vladu RH o Hrvatima izvan Hrvatske

Hrvatska do Dublina:
Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH u subotu u hotelu Turist savjetuje Vladu RH o Hrvatima izvan Hrvatske

Na kraju, evo prijedloga za VladuRH: možda bi bilo dobro da osnuju i Savjet Vlade RH za Hrvate (preostale) u Hrvatskoj. 

Naše gore lišće koje je ljuta sudba (odnosno domaći kvarni političari) potjerala u Irske, Njemačke, Švedske i druge države sigurno će obradovati vijest i najava Vlade RH kako će predsjednik Vlade RH Plenković biti na otvorenju 3. sjednice 2. saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u subotu, 9. studenoga 2019. godine, s početkom u 9.00 sati, u Varaždinuu Hotelu Turist (Aleja kralja Zvonimira 1).

Da, dobro ste pročitali. Naša Vlada RH ima savjetnike za Hrvate izvan Hrvatske.  Bilo bi zanimljivo znati kako to izgleda kad Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske savjetuje Vladu RH i dijeli joj savjete. S obzirom da se sve više Hrvata iz Hrvatske pretvara u Hrvate izvan Hrvatske, uloga Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske postaje sve bitnija, reklo bi se.

– Hrvatska do Dublina – moglo bi se reći.

Inače, kako se pojašnjava, Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske pomaže u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan granica Hrvatske, a čine ga najugledniji predstavnici hrvatskih zajednica iz cijeloga svijeta i predstavnici najznačajnijih institucija u Republici Hrvatskoj.

Članovi 2. saziva Savjeta imenovani su na sjednici Vlade u rujnu 2017. godine, na mandat od četiri godine.

Savjet se sastaje najmanje jednom godišnje u Republici Hrvatskoj i redovito, kako kažu, raspravlja o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske i drugim pitanjima od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U subotu se nalaze u hotelu imena Turist.

Ako nekoga zanima, pogotovo našu novu dijasporu, kada se vrate s posla, mogu pronaći informacija više o Savjetu Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske na stranicama druge naše hrvatske institucije koja se zove Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na kraju, evo prijedloga za VladuRH: možda bi bilo dobro da osnuju i Savjet Vlade RH za Hrvate (preostale) u Hrvatskoj. 

Ilustracija: – Irska, Irska… Hrvatska, Hrvatska… – predsjednica RH u posjeti Irskoj (foto: www.predsjednica.hr)

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI